Predsjednik Laburista Dragutin Lesar posjetio Rašu

Predsjednik Laburista Dragutin Lesar posjetio Rašu

8.9.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada, u četvrtak je posjetio članove buduće istarske stranačke podružnice u povodu njihove najave samostalnog izlaska na izbore u 8. izbornoj jedinici. Prvi susret s članstvom i novinarima dogodio se ispred zgrade bivše Prvomajske u Raši, koja mu je poslužila kao kulisa za kritike i simbolične poruke aktualnoj vlasti.

Lesar je izveo svojevrstan politički performans u kojemu je koristio kamenje, ploče s napisima i cigle. Ispred zgrade položio je "kamen temeljac" da bi se "našao gospođi Kosor pri ruci ako slučajno navrati u Rašu". Kamen nosi brojku "1906" jer je navodno jedan manje do sada položila vladajuća koalicija, a dao mu je i "resornu pripadnost" položivši uz njega ploču s napisom "Republika Hrvatska, Ministarstvo kraha i nezaposlenosti".

- Uvjeren sam da bismo izlaz iz krize daleko prije pronašli da smo zatražili pomoć istarskih tartufara s psima, a što se gospodarske politike tiče, jedan boškarin vredniji je od svih njenih rezultata, uputio je kritiku Vladi.

Imao je i poruku za pripadnike istarske političke scene "na kojoj su nekima počeli smetati". - Uvjeravam građane Istre da Hrvatskim laburistima neće trebati ni Sandro ni Paola (aludirajući na rat plakatima u Puli, op. a.) da bismo se dodvorili biračima ili vodili međusobne ratove, jer nas takve gluposti ne zanimaju. U Istri nećemo ni kukurikati niti kukulekati, već promovirati novi sustav vrijednosti, rekao je Lesar.

Zatim je pokazao pet cigli na kojima je bilo ispisano pet društvenih vrijednosti na kojima će "graditi" Hrvatsku: to su rad, istina, poštenje, znanje i pravednost.

Nakon Raše, laburisti su se pulskoj Portarati družili s građanima. Ova akcija, pod nazivom "Razgovarajmo s razumijevanjem", izazvala je popriličan interes Puljana, koji su Lesaru pristupali većinom s osobnim problemima.

- Pristupaju mi mahom oni razočarani sporim i neučinkovitim državnim aparatom, a iza sebe imaju višegodišnje borbe sa sustavom. To je najteži dio druženja. Dolaze mi i građani koji insistiraju da ostanemo dosljedni, da se nakon izbora ne prodamo da bi ušli u vlast. Obećavam im da nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vladajuću skupinu, za nikakvu cijenu neće nas uvući u igre, rekao nam je Lesar. (R. SELAN, G. ROJNIĆ)

Arheolozi će tražiti kamen temeljac Brijuni rivijere

"Svaki projekt koji je razvojni je dobrodošao, međutim, Brijuni rivijera ima povijest dugu osam godina. Nisam upoznat s njim da bi ga kvalitetno ocijenio, ali čim se koristi uoči izborne utrke sumnjam u novi kamen temeljac, koji će arheolozi za deset godina tražiti na lokaciji", komentirao je Lesar najspominjaniji projekt u Istri.

laburisti dragutin lesar izbori 2011 izbori politika raša