PREDLOŽILI SMO, ALI NISU PRIHVATILI!

PREDLOŽILI SMO, ALI NISU PRIHVATILI!

23.3.2021. // LC Promo // Objavljeno u kategoriji Politika

U Gradu Labinu se poduzetnicima, pogođenim pandemijom, pomaže na kapaljku, a istovremeno se u Proračunu pod nekakvom nedefiniranom stavkom 'Ostale intelektualne usluge' izdvaja gotovo milijun i pol kuna. 

Zbog krize uzrokovane pandemijom, Grad je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Labina u ovom mandatu, naknade za koncesije smanjio 30 posto za čitavu godinu, dok su zakupnine gradskih prostora također umanjene 30 posto, ali samo za dva mjeseca.

Silvano Vlačić, nositelj liste Nezavisni zajedno, u raspravi je predložio da se i zakupnine  umanje za period od cijele godine, te da se i koncesije i zakupnine umjesto 30 smanje za 50 posto. 

U obrazloženju je naveo da su pogođeni poduzetnici jedva preživjeli prošlu godinu, da su mnogi ostvarili i preko 70 posto manje prometa te da većinu vjerojatno isto ili slično očekuje i ove godine. Podsjetio je da su neki gradovi u Hrvatskoj pogođene poduzetnike za 2021. godinu u cijelosti oslobodili plaćanja zakupnina poslovnih prostora u vlasništvu grada, najma terasa, kao i plaćanja prireza i komunalne naknade, te da bi bilo dobro da i Labin ide u tom smjeru.

 Nažalost nitko od prisutnih vijećnika i vijećnica nije imao sluha za navedeni prijedlog, pa je izglasano kako je Gradska vlast predložila.


nezavisni zajedno silvano vlačić grad labin labin poduzetnici proračun ostale intelektualne usluge pandemija gradsko vijeće