PRAZNIK FUTSALA - PLAVI PUT PROTUTNJAO ZAVRŠNICOM NOVOGODIŠNJEG TURNIRA GRADA LABINA!

PRAZNIK FUTSALA - PLAVI PUT PROTUTNJAO ZAVRŠNICOM NOVOGODIŠNJEG TURNIRA GRADA LABINA!

10.1.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Ovo što smo jučer gledali u Labinu, bila je apsolutna krema istarskog futsala. Tolika koncentracija vrhunskih futsal majstora vjerojatno nikad nije bila u istom danu u našoj dvorani.

Plavi put jučer je bio najbolji, ali tri ekipe koje su završile na postolju, po snazi ipak odskaču od ostalih, i samo je pitanje inspiracije tog dana, koja će od njih biti najbolja. Jučer su to bili Pazinjani koji su, predvođeni Rudelom, Lepinjicom i vratarom Kuzmom, naprosto protutnjali završnim danom, sa ukupnom gol razlikom 16:3.


Četvrtfinala bila su ipak dosta izvjesna u odnosu na očekivanja. Plavi put je, iako su gubili 0:1, slavio sa 5:1 protiv svojih susjeda, Ulja Komarija. Domino Maling je na sličan način pobijedio Okić grupu, sa 4:1. Bio je to dvoboj dvije pulske ekipe sa labinskim sponzorima.

Elvinho i njegove gljive ipak nisu imali snage protiv iskusnijih dečki iz Žminja, Čago je slavio 3:0. Posljednje četvrtfinale bilo je dosta vatreno, naši Labinjani iz Harlem AO Trumić trudili su se da i Labin ima predstavnika u polufinalu, ali Verudeži su sa svojim Slovencima i Husarićem, bili bolji sa 4:2.


Prvo polufinale između Plavog puta i Domina bio je svojevrsna repriza polufinala ovogodišnje Ulice. Ovaj put su Pazinjani bili bolji, iako je Domino Maling promašio kazneni udarac na 0:0. Kad su Pazinjani poveli 2:0, Maling je pokušao sa golmanom igračem, ali Plavi put je to kažnjavao i ostvario visoku pobjedu.


U drugom polufinalu Veruda je stalno vodila, ali Čago se uporno vraćao. Na kraju 4:3 i u finale su ušle obje ekipe iz Skupine B, za koju se i nakon izvlačenja govorilo da je najjača.

U dvoboju za 3. mjesto Domino Maling bio je bolji od Čaga sa 6:3, a u finalu je počelo dosta tvrdo. Pazinjani su poveli golom Rudele, a tada Veruda uvodi golmana igrača. Iako su brzo izjednačili preko odličnog Husarića, nastavljaju i u drugom poluvremenu sa takvom igrom, ali Plavi put je sinoć za to očigledno imao recept. Do 21. minute zabili su 4 gola (Rabar 2, Tanković i ponovo Rudela) i Veruda se više nije mogla vratiti. Apsolutno zaslužena pobjeda i dominacija na jučerašnjem danu.

Za najboljeg golmana izabran je Robert Kuzma, a za najboljeg igrača Manuel Rudela, iako je tu jako teško bilo izabrati najboljeg, jer su svi Pazinjani bili izvrsni.


VETERANSKI TURNIR


Lijepo je vidjeti igrače koji su prije 10, 15 godina igrali našu zimsku ligu u punoj snazi, kako još uvijek trče labinskim parketom. 6 ekipa sa Labinštine, pojačani samo sa par igrača iz ostalih djelova Istre, pokazalo je da još uvijek u njima ima municije.

U prvom polufinalu Potpićan je sa lakoćom pobijedio Trumiće koji su bili dosta oslabljeni, dok je tvrdo bilo između Raše i Santa Domenice. Poveli su Rašani golom Sandija Dobrića, a izjednačio je Saša Stepčić i taj rezultat ostao je do kraja utakmice. U penalima s(p)retniji su bili Rašani i osigurali finale.


Treće mjesto osvojila je Santa Domenica pobjedom 5:2 protiv Harlema AO Trumić, a finale je otišlo u penale.

Povela je Raša preko neuništivog Slavena Mošnje, ali Potpićan okreće golovima Fejzića i Nurkića. Kad su svi očekivali kraj utakmice, Sandi Dobrić u zadnjim sekundama probio je po lijevoj strani i servirao loptu "na pijat" za Mošnju, koji svojim drugim golom odvodi utakmicu u rulet kaznenih udaraca. Za razliku od polufinala, Rašani su ovog puta imali nešto slabije živce i pogodili dvije stative.

Potpićan Jezero tako je osvojio naslov pobjednika veteranskog turnira. Za najboljeg golmana izabran je Spomenko Vujica iz Raše Merag, a za najboljeg igrača legenda labinskog futsala Patrik Drndić iz Potpićna Jezero.

Sve u svemu, odlična 4 malonogometna dana, čestitke organizatorima na odličnom poslu u ovim "novonormalnim" uvjetima, hvala labinskoj publici i nadamo se da nećemo dugo čekati da se ponovi ovakav spektakl.

 

MNK Futsal Labin



mnk plavi put pazin malonogometni turnir labin manuel rudela robert kuzma novogodišnji turnir grada labina