[POZIV] Zvončić zove u Plomin

[POZIV] Zvončić zove u Plomin

14.5.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

"Zvončić zove u Plomin" posljednja je u nizu manifestacija „Proljeće u Kršanu“ i predstavlja jedinstveno iskustvo doživljaja u idiličnom mjestu Plominu.
Zbog toplijih vremenskih uvjeta koji su pogodovali prijevremenoj cvatnji zvončića, manifestacija će se umjesto 25.5. održati u nedjelju 19.5., s početkom u 10 sati.
Manifestacijom obilježavamo povratak proljeća i bogatstvo prirodne i kulturne baštine, a posjetitelje želimo upoznati sa gradićem čije bedeme i pročelja u ovo doba godine prekriva ugrožena biljna vrsta - prelijepi, zvonoliki cvjetovi zvončića (Campanula Istriaca) te plominsku brdovitu okolicu.

Pozivamo svih da nam se pridruže na vođenom planinarskom obilasku s početkom u 10 sati, koji kreće iz staroga grada Plomina - mjesta velikih priča i prekrasnog pejzaža, sve do Plominske gore i livada koje podsjećaju na rajske vrtove.
Naša voditeljica Kristina Načinović Jakovčić bit će tu da vas provede kroz ovu nezaboravnu pustolovinu.

Staza je zahtjevna, obavezna je obuća za hodanje po neasfaltiranim putevima ( adekvatna zatvorena planinarska obuća), štapovi za hodanje (preporuka), slojevita odjeća, dugačke hlače, dovoljno vode i okrjepa po želji te zaštita od sunca. Ukupna dužina iznosi 6,5 km (uspon i silazak) i vremenski traje 3 sata. I ove godine restoran Dorina za sudionike Zvončića ima u ponudi ručak po promotivnoj cijeni.
Prijave za sudjelovanje su obavezne do petka 17.5., putem online obrasca https://forms.gle/TT6JnBuV4gbpvBKb6

plomin plominski zvončić pješačenje šetnja kristzina načinović jakovčić