Poziv zainteresiranima za iskazivanje interesa za nastavu bosanskog jezika i kulture početkom šk.g. 2018.-2019. u labinskoj Srednjoj školi

Poziv zainteresiranima za iskazivanje interesa za nastavu bosanskog jezika i kulture početkom šk.g. 2018.-2019. u labinskoj Srednjoj školi

30.1.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Nastavno na dopis Ureda za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, a vezano uz provođenje obrazovanja učenika bošnjačke nacionalne manjine prema Nastavnom programu bosanskog jezika i kulture (Model C) i  provođenja ankete o iskazanom interesu pozivamo zainteresirane roditelje na ispunjavanje i dostavu iste u petak 2. veljače 2018. u vremenu od 17 do 18 sati u prostoriji škole (soba br. 18).
Prijedlog i zamolba za provođenjem spomenutog Nastavnog plana i programa u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije od šk. g. 2018./19. upućen  je od strane  Predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Istarskoj županiji gosp. Muhameda Muratagića, prof.
Nastavni program je sastavljen od sljedećih predmeta:
- Bosanski jezik s književnošću
- Povijest
- Geografija
- Likovna umjetnost
- Glazbena umjetnost
Prema prijedlogu nastavni će se program realizirati kroz tjedni fond od pet (5) školskih sati izvan rasporeda redovne nastave. Evaluacija će biti unutarnja i vanjska. Unutarnja je evaluacija zapravo zajedničko vrednovanje koje provode svi sudionici nastave, a sadrži praćenje, ocjenjivanje i vođenje nastavnog procesa.

Preuzimanje:
Nastavni program bosanskog jezika i kulture (Model C) - pdf
Stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje - pdf
Dopis Predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Istarskoj županiji gosp. Muhameda Muratagića, prof. - pdf
Upitnik - doc.

Detaljnije POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA OVDJE!

 

 

ssmb.hr

srednja škola mate blažina poziv bosanski jezik manjine bosanska kultura