Poziv za prikupljanje fotografija i video zapisa kulturne ostavštine totalitarnih režima XX. stoljeća

Poziv za prikupljanje fotografija i video zapisa kulturne ostavštine totalitarnih režima XX. stoljeća

11.3.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu projekta ATRIUM u kojem Grad Labin sudjeluje kao partner, otvoren je poziv za prikupljanje fotografija i video zapisa kulturne ostavštine totalitarnih režima XX. stoljeća.  Uradci mogu prikazivati napuštene zgrade ili one u očuvanom stanju i u funkciji u bilo kojoj državi članici projekta (Italija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Bugarska, Slovačka, Rumunjska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Grčka).

 

Izložba će se održati u talijanskom gradu Forli u lipnju 2013. godine, a vaš uradak može biti dijelom iste.

 

Prijave su otvorene do 31. ožujka 2013. godine, a vrše se putem e-mail adrese totallylost@spaziindecisi.it. Za dodatne informacije  i upute posjetite web adrese http://www.atrium-see.eu/ i www.spaziendecisi.it ili pogledajte priloge uz objavu.

 

Naime, ATRIUM je skraćenica od Architecture of Totalitarian Regimes in XXth century in Urban Managements, odnosno Arhitektura totalitarnih režima XX stoljeća u gospodarenju urbanim razvojem. To je pilot projekt koji ima za cilj da toj arhitekturi pristupi kao vrijednoj kulturnoj baštini i sjećanju na nju pridoda veći značaj, te da je odredi kao ključni element europske arhitekture dvadesetog stoljeća, sa zajedničkom željom da prepoznaju arhitektonsko nasljeđe različitih totalitarnih režima kroz koje su prošli u dvadesetom stoljeću, kako sa kulturnog tako i sa povijesnog stajališta. Krajnja svrha projekta je uspostaviti transnacionalnu kulturnu rutu na području jugoistočne Europe te odobravanje certifikata „Kulturne rute Vijeća Europe“.

TOTALLY_LOST_flyer_eng.pdf947.2 KB
TOTALLY_LOST_poster_eng.pdf888.79 KB
TOTALLY_LOST_eng.pdf204.89 KB

fotografije fotke stare fotografije totalitarni režimi kultura eu