Poziv obrtnicima za sudjelovanje u projektu Travabled - ukoliko vaš obrt ima pristup za invalide upišite se u bazu podataka

Poziv obrtnicima za sudjelovanje u projektu Travabled - ukoliko vaš obrt ima pristup za invalide upišite se u bazu podataka

7.11.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

u nastavku je informacija o mogućnosti upisa obrta u bazu podataka koju koriste osobe s invaliditetom. Obrti koji imaju odgovarajući pristup za invalide, bit će upisom u bazu vidljivi svima na internetu i naravno ovoj grupaciji korisnika. Nadamo se da će se iskoristiti ova mogućnost besplatne reklame te time proširiti krug korisnika/kupaca.
Upis podataka je besplatan i potrebno je utrošiti samo dvije minute vremena za popunjavanje obrasca na internetu. Anketa je na adresi http://travabled.com/obrti.php i interesantna je za ugostitelje, trgovine, frizere i druge primjerene usluge.

Udruga "Expeditus - za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom" radi na projektu „Travabled" koji ima za cilj popisati sva mjesta u Hrvatskoj koja su dostupna osobama s invaliditetom te stvoriti globalni putni i booking servis za osobe s poteškoćama u kretanju.
Prikupljeni podaci objavljivat će se na portalu Travabled.com. U suradnji s internetskom platformom Travabled, taj će sadržaj biti dostupan svim korisnicima u svijetu i to potpuno besplatno.
Na adresi http://travabled.com/obrti.php nalazi se kratka anketa/formular, kako bi osobe u invalidskim kolicima dobile informaciju o pristupačnosti određenih obrta u Hrvatskoj. To bi ujedno mogla biti i promocija obrtnika (koji su dostupni) koja bi mogla utjecati i na uspješnije poslovanje.
Anketa se popunjava na navedenoj internetskoj adresi, a uz prikazano traži se upis kategorije objekta koje mogu biti: hotel, apartman, bar/kafić/slastičarna, frizer, trgovina i ostalo. Također, postoji mogućnost stavljanja fotografija koje prikazuju dostupnost (ulaz bez stepenica, prilagođeni wc, posebne rampe, itd ...)
Više o projektu možete pogledati u kratkom promotivnom videu na adresi: https://vimeo.com/48794716. Također, možete pogledati i jednu od prezentacija u hrvatskim medijima (HRT): https://www.youtube.com/watch?v=dJ4j-GBDgug.

Travabled bi u konačnici trebao činiti internetski i mobilni servis putem kojeg će osobe s poteškoćama u kretanju naći ne samo smještaj, već i letove te sve ostale bitne usluge i servise za njihova putovanja. Dapače, korisnici će moći putem vlastitih unosa uključivati mjesta za koja znaju da su svima dostupna.

 

UO Labin, PR

 

 

uo labin pristupačnost invalidi poteškoće u kretanju kretanje