Poziv na završnu prezentaciju Istraživačko-urbanističko-arhitektonske studije centralne zone Rapca

Poziv na završnu prezentaciju Istraživačko-urbanističko-arhitektonske studije centralne zone Rapca

25.1.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Pozivaju se građani Rapca i sva zainteresirana javnost da prisustvuju prezentaciji završne faze Istraživačko-urbanističko-arhitektonske studije centralne zone Rapca koja će se održati u srijedu dana 01. veljače 2023. godine u Konferencijskoj sali Hotela Sanfior u Rapcu (bivša Lanterna), sa početkom u 18.00 sati.

Grad Labin je početkom siječnja 2022. godine pristupio izradi Istraživačko-urbanističko-arhitektonske studije za područje obuhvata  Centralne zone Rapca (riva sa prostorom u neposrednom okruženju ispod Ulice Slobode i dio lučkog područja Luke Rabac), koja se sprovela na temelju Ugovora sklopljenog sa Sveučilištem u Zagrebu, Arhitektonskim Fakultetom, Zavodom za arhitekturu.

Cilj istraživačke studije jest prijedlog razvojnih scenarija za javne prostore i druge namjene unutar obuhvata Centralne zone Rapca koji je određen Urbanističkim planom uređenja naselja Rabac ("Službene novine Grada Labina" broj 20/20.).

Studija će poslužiti kao jedno od polazišta za izmjenu i dopunu prostorno-planske dokumentacije, a idejni prijedlozi mogu ući i u daljnju razradu i implementaciju sukladno smjernicama i zaključcima studije. Studija je analizirala i predložila važne točke u prostoru obuhvata, neovisno o namjeni i vlasništvu, koje zbog svog položaja,  značaja i utjecaja na oblikovanje tog prostora,  traže posebnu izvrsnost u arhitektonskom oblikovanju,  te predložila  moguće načine postizanja tog cilja (natječaji u području arhitekture i urbanizma i/ili drugi oblici postupaka koji će kroz više sudionika i više varijantnih rješenja omogućiti procjenjivanje i odabir najboljih idejnih rješenja).

Prezentaciju sa diskusijom će u ime izrađivača studije Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba, Zavoda za arhitekturu, voditi prof.dr.sc. Idis Turato, dipl.ing.arh. i prof.dr.sc. Maroje Mrduljaš, dipl.ing.arh.

grad labin istraživačko-urbanističko-arhitektonska studija centralne zone rapca rabac prezentacijja idris turato maroje mrduljaš