Poziv na radionicu: "Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. - Što poljoprivrednici trebaju znati za uspješnu prijavu na natječaje?''''

Poziv na radionicu: "Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. - Što poljoprivrednici trebaju znati za uspješnu prijavu na natječaje?''''

7.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

LAG „Istočna Istra" u suradnji sa tvrtkom Pbiro - poslovno savjetovanje u četvrtak 10. prosinca 2015. godine organizira radionicu o mjeri 4 i 6 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Edukacija će se održati u Lovačkom domu "KAMENJARKA" u Kukurinima s početkom u 18:00 sati.

 

U prvom dijelu edukacije prezentirati će se Mjera 4 - Ulaganja u fizičku imovinu. Natječaj za podmjeru 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" je otvoren, te se zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u do 30. prosinca 2015.

 

U sklopu ove mjere prihvatljiva su brojna ulaganja koja su Hrvatskim poljoprivrednicima postala dostupna već za trajanja pretpristupnog programa IPARD. Sada je opseg ulaganja daleko širi. Mjera omogućava brojna ulaganja u primarnu poljoprivredu i preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i u djelatnosti usmjerene ka navodnjavanju poljoprivrednih površina i očuvanja krajobraznih vrijednosti.

 

 

U drugom djelu edukacije prezentirati će se Mjera 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja.


Demografska obnova opustošenih ruralnih područja Republike Hrvatske, jedan je od važnijih ciljeva Programa ruralnog razvoja. Kako bi se potakao ostanak mladih u ruralnim područjima odnosno njihov povratak iz gradova, nužno je osigurati primjerene životne i radne uvjete. Upravo je jedan od važnijih ciljeva ove mjere, omogućiti mladima zapošljavanje i izvan poljoprivrednih zanimanja.

 

Zbog bolje organizacije molimo da prijavu izvršite na telefon 052/851-173, 099 3576 998 ili na e-mail info@lag-istocnaistra.hr do četvrtak 10. prosinca 2015. godine do 14.00.


Edukacija je besplatna za sve sudionike.

 

Dnevni red

 

PR

 

 

edukacija poljoprivreda lag lag istočna istra savjetovanje AGRONET ulaganje gospodarstvo IPARD