Stampar M - Stampar

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a „Istočna Istra“ za programsko razdoblje 2014. – 2020

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u svrhu izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a „Istočna Istra“ za programsko razdoblje 2014. – 2020

18.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pozivamo sve zainteresirane građane s područja LAG-a „Istočna Istra“ (Grada Labina, Općina Kršan, Pićan, Raša i Sv. Nedelja) da se uključe u izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Istočna Istra“ kako bi zajednički odredili smjer razvoja našeg područja.

 

LAG Istočna Istra predvodi dionike iz javnog, civilnog i poslovnog sektora u izradi Lokalne razvojne strategije (u daljnjem tekstu LRS). Proces mora završiti do kraja ožujka 2016.g., a izuzetno je važno da u njega uključimo što više zainteresiranih dionika koji će dati svoj doprinos te istovremeno jačati svoje kapacitete.

 

Jedan od važnijih dijelova LRS-a jest i popis projekata, odnosno projektnih ideja dionika s područja za koje se radi LRS, stoga vas molimo da u ovaj obrazac ispišete svoje projektne ideje ili projekte koje biste željeli realizirati samostalno ili u suradnji s drugim dionicima.

 

Napominjemo da je uključivanje projekata u LRS preduvjet za financiranje iz fondova EU, stoga je vaš doprinos u ovom segmentu izuzetno važan za razvoj lokalne zajednice i vaše organizacije.

 

Mjere iz Programa ruralnog razvoja koje će LAG-ovi moći koristiti za provedbu LRS:

  • MJERA 3 – Programi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu,
  • MJERA 4 – Ulaganja u fizičku imovinu,
  • MJERA 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja,
  • MJERA 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima,
  • MJERA 8 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje isplativosti šuma,
  • MJERA 9 – Uspostavljanje skupina i organizacija proizvođača
  • MJERA 16 – Suradnja

Detalje o mjerama Programa ruralnog razvoja možete pronaći na http://ruralnirazvoj.hr/mjere/.

Molimo da nam ispunjeni obrazac pošaljete najkasnije do 1. veljače 2016.g. putem adrese e-pošte: mirela@lag-istocnaistra.hr. Za sve dodatne informacije, molimo kontaktirati gđu. Mirelu Faragunu putem e-mail adrese: mirela@lag-istocnaistra.hr ili na broj telefona 099 3576 998 ili 052/851 – 173.

Obrazac

Poziv

lag lag istočna istra razvoj strategija