Poziv na besplatnu radionicu “Komposta nikad dosta! Kompostiranje u stanu”

Poziv na besplatnu radionicu  “Komposta nikad dosta! Kompostiranje u stanu”

3.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Smrdi li kompost? Možemo li kompostirati samo u vrtu? Kako kompostirati na balkonu, terasi ili u stanu? Što smijemo i što ne smijemo bacati u komposter? Koja je uloga komposta u organskom uzgoju hrane i kruženju nutrijenata u ekosustavu? Kako smanjiti biootpad u mješovitom otpadu?

U urbanoj sredini prostorna ograničenja često predstavljaju izazov prilikom promišljanja optimalnog rješenja za odlaganje i procesuiranje biološkog otpada na kućnom pragu. Tijekom ove radionice naučit ćemo kako preuzeti odgovornost za vlastiti biootpad koji nastaje u našoj kuhinji te kako kvalitetno procesuirati vrtni biootpad.

Kompostiranjem pretvaramo organske otpatke u visokovrijedan resurs za uzgoj biljaka koji ujedno poboljšava strukturu tla, zadržava vlagu, prozračuje tlo, povećava mikrobiološku aktivnost u tlu te doprinosi prirodnoj otpornosti biljka na nametnike i bolesti.

VODITELJICA RADIONICE:
Cvijeta Biščević je permakulturna dizajnerica i edukatorica s urbanističko-arhitektonskom pozadinom. Od 2012. istražuje praktična rješenja za održivu svakodnevicu koja mogu osnažiti pojedinca i ojačati socijalnu koheziju. Sudjelovala je u pokretanju nekoliko inicijativa za urbano vrtlarstvo, a posebnu strast razvila je prema kompostiranju i mikroorganizmima. Aktivno promiče unapređenje prehrambenog sustava kroz povećanje bioraznolikosti i regeneraciju krajolika, kako urbanih tako i ruralnih.

Radionica je besplatna!

kompostiranje kuc lamparna lamparna kompostiranje u stanu permakultura cvijeta biščevič