Poziv izvođačima za prijavu projekta/programa za LegendFest 2018. - tema: metamorfoze – nadnaravna bića koja imaju moć pretvaranja u životinje

Poziv izvođačima za prijavu projekta/programa za LegendFest 2018. - tema: metamorfoze – nadnaravna bića koja imaju moć pretvaranja u životinje

21.2.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura


Na stranicama LegendFesta i udruge Val kulture objavljen je poziv izvođačima za prijavu projekta programa za LegendFest 2018. koji će se u Pićnu ove godine održati 13. godinu za redom i to 28. i 29. srpnja 2018.g.


“Nakon vrlo uspješno održanih festivala LegendFest u godini 2017. u dvije hrvatske županije, nastavljamo s organizacijom festivala Legendfest.


Festivale će, kao i do sada, organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa lokalnim suorganizatorima – NP Krka i Općinom Pićan te uz pomoć pokrovitelja koji svake godine podupiru ovu lijepu i tradicionalnu manifestaciju. Festival Legendfest se već tradicionalno događa u Istri, u bajkovitom gradiću Pićnu 13. godinu za redom. Po treći put LegendFest će se održati u jednom od najljepših nacionalnih parkova svijeta – Nacionalnom Parku Krka, na Roškom slapu.


LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festivale će, kao i svake godine, pratiti svi važniji mediji gradova i županija Hrvatske te cijele regije. Ovaj obiteljski festival se u proteklih 12 godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja su ovom prilikom mogla izraziti vlastitu kreativnost uključujući se u likovne radionice ili izvođenje predstava, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne, kao i cjelokupni program.


Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, nova saznanja o mistici i vjerovanjima iz baštine Istre i Šibensko Kninskog kraja.


Središnje teme ovogodišnjeg Legendfest-a jesu :


Metamorfoze – nadnaravna bića koja imaju moć pretvaranja u životinje – PIĆAN – ISTARSKA ŽUPANIJA – 28. i 29. 07. 2018.


Priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Istru i Istarsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme :


  • legende i mitovi Pićanštine, Istarske županije
  • štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici
  • alkemičari, plemići, vojskovođe – povijesne osobe/ličnosti – stare priče, običaji, navade, izričaji


Ovim putem pozivamo sve izvođače iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe za:


  • LegendFest Pićan – najkasnije do 31.05. 2018.”


Prijave se šalju putem ispunjene prijavnice koju možete preuzeti ovdje na adrese:


opcina.pican@pu.t-com.hr


info@legendfest.hr


valkulture@hi.t-com.hr


pican.hr


legendfest pićan legende mitovi mitologija