Povodom Međunarodnodana osoba s invaliditetom:(ne)savjesnim vozačima Labinštine crveni ili zeleni letci

Povodom Međunarodnodana osoba s invaliditetom:(ne)savjesnim vozačima Labinštine crveni ili zeleni letci

2.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom obilježavanja 03.prosinca Međunarodnog dana osoba s invaliditetom vijećnici Gradskog vijeća mladih koje djeluje u okviru Projekta Labin zdravi grad i članovi Savjeta mladih Grada Labina, u suradnji sa Inicijativom za Volonterski centar Istarske županije provest će akciju "Želim proći".

 

Mladi vijećnici i članovi Savjeta mladih će upozoravati vozačice i vozače  nepropisno parkiranih vozila po Gradu Labinu kako time  otežavaju prolaz  osobama s poteškoćama u kretanju, a ujedno se  zahvaliti onima koji pravilno parkiraju.

 

Na taj način želimo pridonijeti svijesti vozača/ica o ljudima s invaliditetom čije poteškoće u kretanju svojim nesavjesnim parkiranjem dodatno otežavamo.

 

Akciju će vijećnici Gradskog vijeća mladih i članovi Savjeta mladih provoditi na način da će dijeliti letke crvene boje koji upozoravaju nesavjesne vozače/ice auta koja su nepropisno parkirana i letke zelene boje koji hvale vozače/ice koji su propisno parkirani u petak 03. prosinca 2010 i to:

  

            -Vijećnici OŠ Matije Vlačića kreću u obilazak područja oko škole, pošte i Erste banke u 10,50 sati.

            -Vijećnici OŠ "Ivo Lola Ribar" kreću u obilazak područja oko škole (Trg labinskih rudara) u 10,40 sati

            -Vijećnici Srednje škole Mate Blažine kreću u obilazak  ispred Srednje škole u 14,00 sati i druga grupa u 16,00 sati (oko PBZ banke  i oko  Poduzetničkog inkubatora)

            -Članovi Savjeta mladih kreću u obilazak po Starom gradu u 14,00 sati (ispred Gradske uprave) a potom i oko Ispostave Doma zdravlja Labin i naselja Kature.

 

Grad Labin

 

 

letci nesavjesni vozači barijere invalidi međunarodni dan osoba s invaliditetom