Povjerenstvo za sukob interesa obustavilo postupak protiv Kajina, od Demetlike zatražena pojašnjenja

Povjerenstvo za sukob interesa obustavilo postupak protiv Kajina, od Demetlike zatražena pojašnjenja

22.4.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Saborsko povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika obustavilo je danas postupak protiv IDS-ova zastupnika Damira Kajina, koji je prijavljen da je vozaču Grada Labina Borisu Čekadi svojim utjecajem omogućio da od Grada Labina kupi dvokatnicu u Rapcu ispod cijene, za samo 47 tisuća eura.

Kajin se očitovao da nije sudjelovao u tom poslu, a povjerenstvo je odlučilo zatražiti dodatna objašnjenja o ulozi labinskog gradonačelnika Tulija Demetlike.

Povjerenstvo je s po 10 tisuća kuna odlučilo kazniti Marija Lovrinčevića i Juricu Prskala jer nisu podnijeli imovinske kartice nakon prestanka dužnosti članova Uprave HAC-a.

Lovrinčeviću i Prskalu kaznu bi, po zakonu, trebalo naplatiti ovrhom na plaću, a novinare je zanimalo kako će se kazna naplatiti dvojcu koji je zbog afere s namještanjem posla bojanja tunela na autocesti dobio izvanredni otkaz.

"Ako su u radnom odnosu, uzet ćemo im plaću, a ako nisu, ova će odluka ostati mrtvo slovo na papiru", objasnio je predsjednik povjerenstva Mate Kačan.

Kačan je izvijestio da je, također nakon novčane kazne od 10 tisuća kuna, svoje imovinske kartice povjerenstvu dostavilo i preostalih 40 čelnika jedinica lokalne samouprave koji to nisu učinili u zakonskom roku. (H/iPress)

 

kuća u rapcu povjerenstvo za sukob interesa sukob interesa adriano kiršić rabac damir kajin demetlika