Povećava se broj nezaposlenih u Labinu

Povećava se broj nezaposlenih u Labinu

21.10.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Krajem rujna 2009. godine pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Pula evidentirano je 5.914 nezaposlenih osoba. U usporedbi s prethodnim mjesecom zabilježeno je povećanje broja evidentiranih nezaposlenih osoba za 9,8%. U odnosu na isto razdoblje protekle godine broj evidentiranih nezaposlenih osoba veći je za 35%. U rujnu ove godine evidentirano je 1.156 novoprijavljenih nezaposlenih osoba što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za 68%.

 

Porast registrirane nezaposlenosti u odnosu na kolovoz bilježi svih sedam ispostava u Istri dok se labinska ispostava nalazi na pretposljednjem mjestu sa porastom od 4%. Ukupan broj evidentiranih nezaposlenih osoba u rujnu u Labinu iznosi 792, a čak 125 osoba spada u dobnu skupinu od 50 do 54 godine. Gledajući nezaposlene prema razini obrazovanja najviše nezaposlenih ima završenu srednju školu u trajanju tri godine.

 

Bez završene škole labinska ispostava broji 55 osoba dok 176 nezaposlenih ima završenu osnovnu školu. Završenu četverogodišnju srednju školu ima 171 nezaposlena osoba dok višu ili visoku stručnu spremu ima 62 nezaposlenih. U rujnu ove godine s evidencije labinske ispostave Zavoda za zapošljavanje na određeno vrijeme zaposleno je 33 osoba dok niti jedna osoba nije zaposlena na neodređeno vrijeme.

 

nezaposlenost HZZ labin radno mjesto zavod za zapošljavanje standard HZZ ispostava labin istra