Stampar M - Stampar

Potpisivanjem Povelje započelo obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti pod motom „Izaberi, Promijeni, Kombiniraj“

Potpisivanjem Povelje započelo obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti pod motom „Izaberi, Promijeni, Kombiniraj“

16.9.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin i ove se godine prijavio za sudjelovanje na Europskom tjednu mobilnosti 2015. koji se održava od 16. do 22. rujna. Ova će se godina obilježavati pod temom multimodalnosti, koju predstavlja slogan „Izaberi. Promijeni. Kombiniraj.“ Cilj tjedna mobilnosti je podizanje svijesti građana o zdravijem načinu života, vodeći veću brigu o vlastitom zdravlju, većoj sigurnosti kretanja u prometu i važnosti boravka u prirodi.

 

Potpisivanjem Povelje o sudjelovanju započeo je ovogodišnji tjedan mobilnosti koji se u Labinu održava šestu godinu zaredom. Niz manifestacija održavat će se narednih dana na otvorenim javnim prostorima, a pozvani su da se uključe djelatnici gradske uprave, gradskih tvrtki i institucija, gradski vijećnici, udruge civilnog društva, djeca i mladi, građani treće životne dobi i svi zainteresirani građani i posjetitelji. Program je predstavila zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan u nazočnosti Irene Smoković, ravnateljice dječjeg vrtića„Pjerina Verbanac“, Dalibora Zupičića, direktora poduzeća “Labin 2000“, Deana Nestorovića iz osnovne škole „Matija Vlačić, Marčela Mohorovića, tajnika HAK-a „Pula – Rovinj, Donalda Blaškovića, pročelnika za komunalne djelatnosti, te Monike Derosi Crnogorac voditeljice plesnog studija Il Movimento koji su predstavili svoj dio programa.

 

Zamjenica gradonačelnika istaknula je važnost razvijanja svijesti o zdravijem načinu života u gradu u kojem živimo, kako bi ga svi zajedno  učinili ugodnijim za život, a trajnim mjerama koje provodimo tokom cijele godine pokušavamo ga učini ljepšim i uređenijim. Grad Labin je u proteklih pet godina koliko obilježava tjedan mobilnosti triput izabran među deset najuspješnijih sudionika u Europi te pozvan u Bruxelles na dodjelu nagrada finalistima Europskog tjedna mobilnosti.

 

Neke od aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti započele su već jutros pa su tako Kristijan Juričić i Ramiz Durmić iz Udruge osoba s invaliditetom, zajedno s gradskim prometnim redarima, obilazili parkirna mjesta namijenjena osobama s invaliditetom. U starogradskoj jezgri utvrdili su da nije bilo prekršaja, ali su kasnije utvrdili sedam prekršaja. Djeca dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i prvašići osnovnih škola učili su o sigurnosti u prometu dok su osnovnoškolci posjetili Narodni muzej, a polaznici Centra Liče Faraguna proveli dan na zraku šetnjom po gradskim šetnicama.

 

Program Europskog tjedna mobilnosti 2015., trajne mjere i ostale materijale možete preuzeti u privitku.

 

Pozivamo građane da se u što većem broju uključe u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti 2015!

 

 

Europski tjedan mobilnosti 2015 - program.pdf346.89 KB
Trajne mjere 2015..pdf160.86 KB
Povelja ETM 2015..pdf387.11 KB
Rekreativna biciklijada za građane - detalji.pdf391.22 KB


europski tjedan mobilnosti mobilnost eni modrušan povelja pristupačnost biciklijada