POTPIŠI PETICIJU protiv Milinovićeve reorganizacije Hitne medicinske pomoći

POTPIŠI PETICIJU protiv Milinovićeve reorganizacije Hitne medicinske pomoći

16.11.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nažalost proteklih dana bili smo svjedoci prvih vidljivih nedostataka reforme hitne medicinske pomoći, zbog čega su nažalost novinske stupca punile vijesti o smrti ljudi kojima bi se možda i stiglo pomoći. Moguća krivnja se poput loptice selila sa ministra Darka Milinovića na liječnike opće prakse, pa potom na županiju...

Istina je da u županiji gdje župan ukine punkt hitne pomoći koji je financirala županija, ne može biti odgovoran samo ministar i njegova reforma, no tu postoje činjenice koje se nikako ne smiju zaobići;

Reforma hitne pomoći ne može se provesti preko noći, a obiteljski liječnici ne mogu biti rezerva hitne pomoći jer osim što za to nisu dostatno educirani i opremljeni, nisu u stanju taj dodatni posao raditi uz svoj dnevni ritam u kojem obrade 50-60 ili više pacijenata što je dvostruko ili trostruko od europskog prosjeka .

Medicinska sestra ili tehničar te vozač koji čine tzv. tim 2 (T2) hitne pomoći rade bez dovoljne dodatne edukacije, dok su dispečeri u centrima hitne medicine koji samostalno bez liječnika određuju stupanj hitnosti, prošli trodnevni tečaj o tzv. indeksu hitnog zbrinjavanja koji se uvodi.

Reforma se provodi bez prethodne pripreme, a liječnici, medicinske sestre i tehničari nisu dovoljno educirani i opremljeni za taj posao.

S ciljem sa naš trenutni ministar Milinović ne organizira više ovu ''''''''kobnu'''''''' reorganizaciju hitne i da njegov nasljednik ne čini na način svog prethodnika, molimo Vas da potpišete ovu peticiju, a Darku možemo samo poručiti:

Bolje reorganiziraj Vešeraj kojega si svečano otvorio u Virovitičkoj bolnici – šteta će biti manja!

 

Link za online peticiju:

http://www.gopetition.com/petitions/peticija-protiv-milinovi%C4%87eve-reorganizacije-hitne-medi.html

 

 

hitna labin umag krk istarska primorsko goranska peticija