Potpisano pismo namjere o budućoj suradnji između Labina i Rybnika

Potpisano pismo namjere o budućoj suradnji između Labina i Rybnika

10.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na godišnjoj svečanosti Gospodarske komore Šlezije, koja je održana u poljskom gradu Rybniku 8. studenog, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i gradonačelnik Rybnika Piotr Kuczera potpisali su pismo namjere o budućoj suradnji dvaju gradova. Grad Labin prvi je hrvatski grad koji je potpisao ovakav dokument s nekim od poljskih gradova.

Pismo namjere između gradova Labina i Rybnika nastavak je i potvrda dosadašnje dobre suradnje. Buduća suradnja i razvoj projekata temeljit će se na razvoju društvenih, kulturnih i sportskih kontakata, te zaštiti industrijske baštine kao i unapređenju gospodarske suradnje razmjenom informacija, uspostavljanjem međusobnih veza gospodarskih subjekata, sve u cilju jačanja gospodarske, trgovinske i turističke suradnje. Gradovi će podržavati i razvijati suradnju i na polju uspostavljanja i podržavanja kontakata između škola, školske razmjene djece  mladeži, realizaciju zajedničkih međunarodnih projekata u suradnji s odgovarajućim institucijama i organizacijama.

„Današnjim potpisom pisma namjere s našim prijateljima iz Poljske dodatno smo osnažili našu suradnju koja je oduvijek bila dobra. Zajednička rudarska prošlost bit će temelj za buduće projekte i prijave istih za sufinanciranje putem fondova EU kako bi se bogata industrijska baština sačuvala, ali i nadogradila u turističke, kulturne i druge svrhe. Vjerujem kako je ovaj potpis samo uvod u brojne velike i lijepe priče koje nas očekuju u budućnosti. Posebno zahvaljujem i gospodinu Andrzeju Zylaku, počasnom konzulu Republike Hrvatske u Poljskoj na doprinosu prilikom razvoja suradnje naša dva grada.“ – poručio je gradonačelnik Glavičić prilikom potpisivanja pisma namjere.

Na večerašnjoj svečanosti za doprinos i dugogodišnju suradnju predsjednik Gospodarske komore Šlezije Andrzej Zylak uručio je nagradu „Crni dijamant“ saborskom zastupniku Tuliu Demetliki.

Rybnik suradnja valter glavičić