Potpisani ugovori sa novim gradskim stipendistima

Potpisani ugovori sa novim gradskim stipendistima

11.12.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i društvene djelatnosti Marija Kadoić Balaško upriličili su u subotu u Gradskoj knjižnici Labin prijem za nove gradske stipendiste s kojima su i potpisani ugovori o dodjeli stipendija za školsku / akademsku godinu 2017/2018.

Svojim obraćanjem prisutnim stipendistima Federika Mohorović Čekada naglasila je važnost stipendiranja mladih ljudi te značaj stipendije koja uvelike pomaže u daljnjem školovanju.

Tokom idućih dana biti će isplaćene stipendije za rujan, listopad, studeni i prosinac objasnila je pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i društvene djelatnosti Marija Kadoić Balaško.

„Želja nam je da se svi vi vratite u Labin nakon završetka svog obrazovanja. Da zajedno nastavimo graditi naš grad, stoga želimo biti u kontaktu sa vama te ofomiti tim studenata koji su na studiju diljem zemlje i inozemstva kako bi nam ukazali na potrebe i probleme koji vas muče. Još jednom upućujem vam velike čestitke na do sada postignutim rezultatima, a u budućnosti, uopće ne sumnjam kako će ih biti još.“ – izjavio je u svom obraćanju Valter Glavičić

Temeljem raspisanog natječaja za dodjelu stipendija, Grad Labin dodijelio je 44 nove stipendije za školsku/akademsku godinu 2017./2018., od čega se pet stipendija odnosi na učenike srednjih škola, šesnaest stipendija studentima prve godine deficitarnih studija, deset stipendija studentima prve godine svih studija, dvije stipendije studentima druge do šeste godine deficitarnih zanimanja, te jedanaest stipendija studentima druge do šeste godine svih studija. Dosadašnjim stipendistima nastavlja se isplata stipendija. Nakon potpisivanja ugovora u sustavu stipendiranja novih stipendista, Grad Labin ukupno dodjeljuje stipendije za 15 učenika i 154 studenta.

 

 

ugovori stipendije studenti