Potpisani ugovori sa novim gradskim stipendistima

Potpisani ugovori sa novim gradskim stipendistima

5.1.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i  pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj upriličili su danas u prostorijama Grada prijem za nove gradske stipendiste s kojima su potpisani ugovori o dodjeli stipendija za školsku / akademsku godinu 2023./2024.

Pročelnik Batagelj čestitao je svim novim stipendistima i naglasio kako posebno raduje činjenica da je veliki broj ovogodišnjih, novih stipendista odabralo upravo deficitarna zanimanja.

Zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada uz čestitke svim potpisnicima kao i njihovim roditeljima naglasila je kako gradska uprava uz sve demografske mjere koje provodi, stipendiranje učenika i studenata drži visoko na listi prioriteta i jedno je od najsigurnijih ulaganja u budućnost zajednice.

„Ovo je zasigurno svima nama jedan od najdražih prijema tijekom cijele godine zato što kada nam dođu mladi ljudi poput vas to je potvrda kako će budućnost ovog grada biti sjajna. Uvijek govorimo kako su mladi ne samo naša budućnost nego i sadašnjost i upravo svim mjerama koje donosimo pokušavamo raditi što više da nam se vi nakon završetka svog školovanja vratite u Labin te da ovdje planirate svoj život i svoje obitelji. Želimo vam da budete što uspješniji u onome što ste izabrali kao svoje buduće zanimanje, a mi ćemo nastaviti činiti sve kako bi se jednog dana vratili ovdje i stvarali svoju ali i našu zajedničku, još bolju budućnost.“ – zaključila je Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina.

Temeljem raspisanog natječaja za dodjelu stipendija, Grad Labin dodijelio je 38 novih stipendija za školsku/akademsku godinu 2023./2024., od čega se osam stipendija odnosi na učenike srednjih škola, te 30 na nove studentske stipendije. Nakon potpisivanja ugovora u sustavu stipendiranja novih stipendista, Grad Labin ukupno dodjeljuje 129 stipendija, od čega učenička stipendija iznosi od 75 do 90 eura, a studentska od 100 do 120  eura mjesečno.


stipendije ugovori borjan batagelj federika mohorović čekada