Potpisan sporazum o plinofikaciji sjeverne Istre - u roku 4 godine, plinovod treba ubuhvatiti i Labin

Potpisan sporazum o plinofikaciji sjeverne Istre - u roku 4 godine, plinovod treba ubuhvatiti i Labin

17.6.2010. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Svečano potpisivanje Ugovora o koncesiji za plinofikaciju sjeverne Istre, održano je danas u sjedištu Istarske županije u Puli. Ugovor su potpisali istarski župan Ivan Jakovčić i direktor Plinare d.o.o. Pula Dean Kocijančić.

Župan je istaknuo kako ovim činom „zaokružuju“ priču o koncesioniranju plinofikacije na području cijele Istre. Dodao je kako su sukladno najavljenom, ključni infrastrukturni projekti realizirani u ovom mandatu. Dodao je kako je prirodni plin najpovoljniji energent – za okoliš i ekonomski gledano, te će realizacijom plinofikacije građanima biti omogućeno kvalitetnije snabdijevanje energentima.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako mu je izuzetno zadovoljstvo svjedočiti potpisivanju ugovora, osvrnuvši se na ispravnost odluke o dokapitalizaciji pulske Plinare d.o.o.. Napomenuo je kako su gospodarski subjekti uočili da se već sada ostvaruju uštede do 50%, te je izrazio nadanje kako će građani uvidjeti prednosti prirodnog plina u njegovoj kaloričnosti i ekonomičnosti.

Kocijančić se zahvalio svima na ukazanom povjerenju. Izrazio je nadanje kako će u ovoj godini početi priključivati potrošače Umaga, Poreča, Labina na prirodni plin. Tako bi se u Umagu prva trebala priključiti Ungarija, u Poreču sportska dvorana Žatika, a u Rovinju privatni poduzetnici. Izgradnja će uslijediti u dvije faze – u prvoj trebaju izgraditi 173 kilometra, u roku četiri godine – Labin, Umag, Novigrad, Poreč, Funtana, Vrsar i Rovinj. U drugoj fazi, trebaju dovršiti još 30-ak kilometara. Ukupna vrijednost investicija bez PDV-a iznosi 142 milijuna kuna. (K.H./ Foto: M. Angelini)

 

plin labin plinovod investicija plinofikacija energetika