Potpisan milijunski ugovor za unaprjeđenje gospodarenja otpadom na Labinštini

Potpisan milijunski ugovor za unaprjeđenje gospodarenja otpadom na Labinštini

18.6.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Trgovačka društva 1.MAJ iz Labina i ALFATEH EKOLOGIJA I ENERGETIKA iz Rijeke potpisali su ugovor vrijedan gotovo 1,4 milijuna kuna bez PDV-a o isporuci dvaju komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada, a čime će se unaprijediti sustav gospodarenja otpadom na Labinštini.

Projekt nabave ovih dvaju komunalnih vozila zapremnina po 8 m3 za sakupljanje, prijevoz i iskipavanje odvojeno prikupljenog otpada sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, i to u 85-postotnom iznosu.

„Nabava ovih vozila velik je doprinos sustavu gospodarenja otpadom na Labinštini. Tijekom ove godine na cijelom području našeg djelovanja biti će uveden sustav odvojenog prikupljanja otpada od vrata do vrata, što zahtjeva veće resurse za obavljanje takvog obima posla. Upravo nabavom ovih dvaju vozila, uz ključnu podršku Europske unije u vidu bespovratne potpore, na čemu smo iznimno zahvalni, osigurati ćemo resurse koji su potrebni za navedeni sustav prikupljanja od vrata do vrata.“ – istaknuo je Donald Blašković, direktor 1.MAJ-a.

1.MAJ je projekt aplicirao na natječaj Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u svibnju 2020. godine, a natječaj je bio objavljen u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Temeljem uspješno evaluirane prijave, potpisan je ugovor s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ožujku ove godine.

Očekuje se da će uvođenje odvojenog prikupljanja otpada od vrata do vrata na cijelom području Labinštine, a za što je od iznimne važnosti nabava ovih dvaju komunalnih vozila, rezultirati povećanom količinom odvojeno prikupljenog otpada.

komunalno donald blašković ugovor zaštita okoliša prvi maj labin