Posjet labinskim vrtićima povodom Dječjeg tjedna

Posjet labinskim vrtićima povodom Dječjeg tjedna

7.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji se  organizira prvog punog tjedna u listopadu, gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada posjetili su danas vrtiće „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“. Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom čime se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Dječjim tjednom se, između ostalog, želi naglasiti važnost prava svakog djeteta službeno zapisanih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te usmjeriti pozornost najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu.

Tijekom posjete vrtićima, gradonačelnik i zamjenica su mališanima uručili prigodne poklone te poslušali njihove želje. Polaznici oba labinska vrtića pripremili su iznenađenja za Gradonačelnika i Zamjenicu te su oduševili sve prisutne svojim recitacijama i spremljenim crtežima.

Gradonačelnik je naglasio kako je iznimno ponosan na nedavno uručeno priznanje koje je Grad Labin dobio temeljem istraživanja Jutarnjeg lista, portala gradonačelnik.hr i agencije IPSOS za obrazovanje, demografiju, socijalnu politiku i mlade. Upravo je to priznanje za najbolji srednji grad u Republici Hrvatskoj u navedenoj kategoriji dodatan poticaj za daljnji rad, ali i potvrda za sav trud i ulaganje kojim Grad Labin nastoji poboljšati uvjete mladima i djeci. U protekle dvije godine Grad Labin je u odgoj i obrazovanje uložio više od 10 milijuna kuna.

Nastavak obilježavanja Dječjeg tjedna slijedi već u srijedu kada Grad Labin za djecu dječjih vrtića „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ u kinu Labin organizira projekciju animiranog filma „Korgi – kraljevski pas velikog srca“, dok će do kraja tjedna Zamjenik gradonačelnika i Pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti posjetiti ostala područna odjeljenja dječjeg vrtića, jaslice i Centar Liče Faraguna.

dječji tjedan posjet valter glavičić dv pjerina verbanac dv glorija