Poljski srednjoškolci iz Malopolske posjetili labinsku srednju školu

Poljski srednjoškolci iz Malopolske posjetili labinsku srednju školu

2.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U sklopu suradnje između Istarske županije i Regije Malopolske (Poljska) od 18. do 22. svibnja 2015. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin su gostovali učenici i nastavnici iz Malopolske, najrazvijenije poljske regije, dok su u pazinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile boravile još dvije skupine ekonomista i informatičkih tehničara, svi predvođeni predstavnikom Regionalnog ureda za obrazovanje Piotrom Grześkówim.

 

 Sedam poljskih ekonomista i osam elektrotehničara, iz nekoliko srednjih škola, zajedno sa dva nastavnika i prevoditelja, pohađali su redovitu nastavu drugog i trećeg razreda ekonomskog i elektrotehničkog usmjerenja.

 

Pokazali su poseban interes za praktične sadržaje iz elektrotehnike i ekonomije.

 

 U sklopu posjeta gosti iz Poljske posjetili su Termoelektranu Plomin. Gostoljubivi domaćini objasnili su im sam proces proizvodnje električne energije kao i aspekte društveno odgovornog poslovanja.
Na izletu po Istri upoznali su prirodne i društvene atrakcije naše županije.
Posljednjeg dana posjeta poljski učenici i nastavnici koji su boravili u Labinu i Pazinu prezentirali su, u restoranu Srednje škole Mate Blažine Labin, novostečene spoznaje i dojmove.

 

 Tijekom boravka u Labinu stvorene su osnove za nastavak suradnje.
(Tekst: Daniel Mohorović)

Zahvaljujemo Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu na čelu s pročelnicom Patriciom Smoljan što su nam omogućili ovu za daljnju suradnju na zajedničkim EU projektima vrijednu razmjenu! Ravnatelj Čedomir Ružić

 

ssmb.hr

 

 

malopolska srednja škola srednja škola mate blažina suradnja obrazovanje eu