Policija upozorava na prevaru koja kruži Fejsom. Pročitajte o čemu se radi

Policija upozorava na prevaru koja kruži Fejsom. Pročitajte o čemu se radi

2.11.2018. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Facebookom kruže lažne nagradne igre, a na to građane danas upozorava i policija. Radi se o lažnim nagradnim igrama na lažnim stranicama hrvatskih poslovnih banaka. Korisnike Facebooka se obavijesti da su dobili na nagradnoj igri, a onda im se kaže da samo moraju dati podatke. Jasno, nikakva nagrada ne postoji, a podaci se zloupotrebljavaju.

MUP je danas izdao priopćenje o tome.

"Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama.

Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa „sviđa mi se“/ „like“, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe.

Nemojte dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šaljite putem društvenih mreža ili elektroničke pošte", stoji u priopćenju MUP-a.

facebook prevara lopovi crna kronika