Policija češće nadzire motocikliste na Plominki

Policija češće nadzire motocikliste na Plominki

10.7.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Iako su rijetki slučajevi pogibije motociklista na Istarskom ipsilonu, na ostalim dionicama to nažalost nije tako. Oni su prebrzi, a ostali sudionici nerijetko neoprezni prilikom izlaska na prometnicu ili skretanja s iste pa srazovi vrlo često završavaju tragedijom.

Nakon motociklističke tragedije u travnju kada je u mjestu Kraj na dionici ceste Labin - Opatija došlo do sudara dvije skupine motociklista u kojem su trojica na mjestu poginula, policijski službenici policijske postaje Labin na svojem su teritorijalnom području pojačali nadzor brzine kretanja. Činjenica je da je spomenuta dionica, poznata kao Plominka, tradicionalno okupljalište brzinskih motociklista koji se ondje vikendom sastaju i demonstriraju svoje vještine upravljanja.

 

Postavlja se pitanje kako na iste adekvatno represivno djelovati s obzirom na to da je zaustavljanje jurećih motociklista iznimno opasna radnja, dok je potjera za njima u presretaču vjerojatno nemoguća. U policiji su svjesni problematike te ističu da je ovu kategoriju sudionika u prometu nužno dodatno zaštititi kontinuiranom edukacijom o propisnom i sigurnom kretanju cestama te istovremeno kod drugih sudionika povećati svjesnost o prisutnosti i ugrozi motociklista u prometu.

policija promet kontrola vozači motoristi plominka kraj pogibija preventiva crna kronika bikeri brzina