Policija, bikeri i građani zajedno se provozali i ulicama Labina

Policija, bikeri i građani zajedno se provozali i ulicama Labina

22.3.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Policijski kombi, mjerač brzine, uniformirani policajci, bikeri i deseci motocikala na jednom mjestu na pulskoj Portarati zbunili su danas mnoge građane i vozače, ali i izazvali željenu pozornost. Zajedničku preventivno-edukativnu akciju policije, moto klubova, auto škola, servisera i stanica za tehnički pregled usmjerenu prema vozačima motocikala i mopeda pod nazivom ''Policajci i građani voze zajedno'' okupljeni organizatori jednoglasno su ocijenili vrlo uspješnom.

– Na jednom smo mjestu okupili sve najkompetentnije ljude koji vozačima motocikala i mopeda mogu dati korisne savjete i na taj način utjecati na podizanje prometne kulture, na važnost poštivanja prometnih pravila kao i redovnog održavanja vozila, ali i na podizanja svijesti o čestim teškim stradavanjima ove najugroženije skupine vozača, kazao je Mladen Blašković, načelnik Sektora policije PU istarske i jedan od obožavatelja motocikala koji se kao i njegove brojne kolege današnjoj akciji pridružio u civilu na vlastitom motociklu.

Na postavljenom punktu na Portarati stotinjak vozača ove kategorije vozila koji su sami prišli ili ih je pak zaustavila policija i uputila do štanda imali su priliku čuti brojne korisne savjete stručnjaka, a oni s ispravnim motociklima i mopedima te prometnim ispravama su i nagrađivani memory stickom u obliku kacige. Kako se moglo čuti tek je jedanom vozaču ''darovan'' popularni ''antistres stiskavac''.

Osim savjeta vozači su i sami davali prijedloge kako povećati sigurnost vozača motocikala i mopeda, osobito mladih. Među najpopularnijim prijedlozima bile su radionice koje bi imale isti cilj kao i današnja akcija: edukacijom i primjerima ukazati na najteže posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala te ih tako pokušati spriječiti ili barem smanjiti.

Akcija je osim u Puli organizirana i u Rovinju i Labinu, a kako najavljuje Blašković bit će ih i ubuduće. – Naš je moto prevencija ispred represije i zato me iznimno veseli uspijeh današnje akcije. Još jednom je upozorio vozače na pametnu vožnju i podsjetio da su najčešći uzroci stradavanja vozača motocikala i mopeda, brzina, nepropisno pretjecanje i oduzimanje prednosti prolaska.

Četverosatne aktivnosti okončane su zajedničkom vožnjom građana, članova moto klubova te policije u uniformi i civilu pulskim ulicama.

bikeri motoristi policija plavi vitezovi mladen blašković pp istarska