Polaznici informatičkog tečaja uspješno savladali program osposobljavanja

Polaznici informatičkog tečaja uspješno savladali program osposobljavanja

2.2.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Labin, Daniela Mohorović i Loreta Blašković, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i opće poslove Grada Labina danas su u Maloj vijećnici uručili uvjerenja o uspješnom završenom početnom tečaju informatike.

 

Naime, Grad Labin u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Labin organizirao je sedmi po redu tečaj besplatne informatičke izobrazbe za članove udruga i osobe treće životne dobi.

 

Polaznici tečaja, njih 12, primili su od gradonačelnika Labina Tulia Demetlike  uvjerenja o uspješno savladanom programu osposobljavanja. Uz čestitke na upornosti i uspjehu na položenom tečaju, gradonačelnik im je poželio daljnje uspješno korištenje informatičkog sustava i kvalitetno informiranje uz naglasak da je ovaj projekt dio realizacije programa uključivanja Grada Labina u suvremene tehnološke trendove kojima se čini kvalitetni iskorak u pružanju usluga građanima elektronskim putem, a koji se provodi kroz projekt E-grad. Ravnateljica POU Labin Daniela Mohorović dodala je da uzbuđenje za učenje, odvaja starost od mladosti.

 

Budući da su svi dosadašnji polaznici izrazili zadovoljstvo načinom održavanja tečaja i stečenim znanjem, Grad Labin nastavio je program besplatne informatičke obuke namijenjene onim skupinama stanovništva koje imaju ograničene mogućnosti pristupa novim znanjima vezanim uz informatičku tehnologiju (životna dob, nedostatak kontakata s informatičkom tehnologijom tijekom radnog i životnog vijeka i dr.). Informatička izobrazba trajala je 40 nastavnih sati, a program je provodio dipl. ing. informatike Eler Diminić.

 

Početni tečaj iz informatike uspješno su savladali: Krešimir Bađura, Slavica Belavić,  Antonija Drinič, Josip Hrvatin, Ramiza Ikanović , Lučano Juričić,  Miranda Matas,Klaudio Milevoj, Marija Milevoj, Šeherezada Pilaković, Marijan Špringelj i Jolanda Vargek.

 

pou labin pučko otvoreno učilište labin informatika tečaj eler diminić