Pokrenut postupak nabave; uskoro obnova Pulske ulice

Pokrenut postupak nabave; uskoro obnova Pulske ulice

12.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Hrvatske ceste objavile su postupak javne nabave za izbor izvođača radova na projektu „Rekonstrukcija dijela Pulske ulice u Labinu na državnoj cesti oznake DC66“. Radi se o projektu obnove jedne od glavnih labinskih ulica koja spaja dio od rotora kraj trgovačkog centra „Spar“ do rotora prema naselju Kapelica.

Na ovom dijelu planira se rekonstrukcija kolnika i izgradnja nogostupa s lijeve strane ulice gledajući u smjeru Kapelice. Postojeći nogostup bit će rekonstruiran, a radovi će uključivati i postavu nove javne rasvjete. Izvest će se i zamjena vodovodnih i kanalizacijskih cijevi te će ove radove financirati Vodovod d.o.o Labin.

Osim navedenog, rekonstruirat će se i postojeća raskrižja s ulicama unutar naselja Starci koji će ovom rekonstrukcijom biti pregledniji.

Otvaranje ponuda zakazano je za 22. travanj, a nakon odabira izvođača radova odredit će se točan datum potpisivanja ugovora i uvođenja u posao nakon čega počinje teći rok za izvedbu radova od šest mjeseci.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 6,5 milijuna kuna plus PDV, investitor su Hrvatske ceste dok Grad Labin sudjeluje u sufinanciranju dijela koji se odnosi na javnu rasvjetu u visini od 190 tisuća kuna.

pulska ulica rekonstrukcija vodovod labin hrvatske ceste