Poduzetnici, prijavite se za "Sajam poslova 2023." u organizaciji Grada Labina

Poduzetnici, prijavite se za "Sajam poslova 2023." u organizaciji Grada Labina

17.11.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Karijerno usmjeravanje učenika možda je nedovoljno naglašavana, ali i jedna od najvažnijih demografskih mjera koje posljednjih nekoliko godina provodi Grad Labin. Nakon što je završeno financiranje projekta od strane Europskog socijalnog fonda, njegova održivost je zajamčena kako kroz rezervirana sredstva u proračunu, tako i kroz brojne aktivnosti, od kojih je ona osnovna provođenje testiranja profesionalne orijentacije u labinskim osnovnim školama. Nadalje, kroz Dane otvorenih vrata labinske poduzetničke zone, ali i drugih subjekata poput onih u turizmu, dodatno se pristupilo učenicima završnih razreda osnovne, te im se omogućilo da iz prve ruke istraže mogućnosti lokalnog zapošljavanja u budućnosti, kao i da na temelju viđenoga razmisle o svom daljnjem usmjeravanju i odabiru smjera u srednjoj školi ili kasnijeg odabira visokoobrazovne ustanove.

Karijerno usmjeravanje te otvaranje većih mogućnosti lokalnog zapošljavanja nastavlja se i nakon osnovne škole, kroz dva projekta. Prvi je već dobro poznati dualni model stipendiranja, s naglaskom na stipendije za lokalno deficitarna zanimanja, a drugi je "Sajam poslova" namijenjen učenicima završnih razreda srednje škole.

Grad Labin, zajedničkom inicijativom dvaju upravnih odjela - UO za gospodarstvo i EU projekte te UO za društvene djelatnosti, a u suradnji sa Srednjom školom Mate Blažine Labin, poziva ovim putem sve zainteresirane gospodarske i obrtničke subjekte s područja Labinštine te visokoškolske ustanove, kao i učilišta, koja djeluju na području Istarske županije da se prijave za sudjelovanje na manifestaciji „Sajam poslova 2023“, a koje se namjerava održati krajem veljače 2023. godine u Labinu.

Ideja „Sajma poslova“ je da preraste u dugogodišnji kontinuirani projekt Grada Labina i pridruženih partnera koji se provodi s ciljem okupljanja svih bitnih lokalnih dionika rada i odgojno-obrazovnih institucija, a sve kako bi se na jednom mjestu srednjoškolcima i njihovim roditeljima, kao i nezaposlenim osobama, u formi točke susreta i okretišta, ponudile mogućnosti karijernog, ali i životnog usmjeravanja, s naglaskom na mogućnosti lokalnog zapošljavanja i izgradnje karijera te odabira lokalno deficitarnih profesija.

Zainteresiranim subjektima organizator manifestacije će omogućiti reprezentativan izložbeni prostor, dvoranu za 15-minutnu prezentaciju svoje tvrtke ili ustanove, kontinuiranu posjetu srednjoškolaca i mladih nezaposlenih osoba, medijsko praćenje događanja, osvježenje te sve ostale potrebe za čim kvalitetnijim predstavljanjem potencijalnim zaposlenicima ili polaznicima obrazovanja. Prijava, kao i sva dodatna pitanja ili potrebe, ispunjavaju se putem on-line prijavnog obrasca na sljedećem linku:

https://forms.gle/ZSZ7CCjkBY53v6MR7

Više informacija možete dobiti upućivanjem poziva na Grad Labin na kontakt broj 052/ 866- 817 ili e-mail upitom na ana.cernjul@labin.hr

sajam poslova gospodarstvo