Počinju maškarane ludosti

Počinju maškarane ludosti

5.1.2016. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ove godine maškarane ludosti trajat će vrlo kratko, jer Uskrs pada već 27. ožujka, a pusni utorak s kojim počinje korizma 9. je veljače. Zbog kratkog razdoblja maškare su već spremne za ludovanje, pa tako i Labinjonska kompanija – domoća folšarija, koja sutra tradicionalno na Tri kralja odlazi u Žejane i otvara ovogodišnje pusne ludorije, kaže predsjednica Folšarije Milena Simeunović i najavljuje: (ton – Milena Simeunović).

 

Vjeruje da će se i ove godine na podizanju pusta u Labinu okupiti mnoštvo maškaranih skupina iz Istre, ali i susjedne županije. Tjedan dana kasnije: (ton – Milena Simeunović 1). Posljednjeg vikenda u siječnju, kaže predsjednica Folšarije pozvani su na više kraji, no: (ton – Milena Simeunović 2).

Labinjonski đir, odnosno maškarana povorka Zelenicama održat će se 6. veljače, a dan kasnije Folšarija će već po dvadesti put sudjelovati na Riječkom karnevalu.

 

Dječji maskenbal održat će se u utorak, 9. veljače u Sportskoj dvorani, a tog će se dana spaliti u pust, krivac za sve nedaće koji još uvijek, kaže Milena Simeunović nema ime: (ton – Milena Simeunović 3).  A ove godine Labinjonska kompanija – domoća folšarija predstavljat će: (ton – Milena Simeunović 4). Folšarija će početkom veljače, rekla je Milena Simeunović posjetiti Centar Liče Faraguna, kao i osnovne škole i dječje vrtiće u Labinu.

 

 

 

 

maškare milena simeunović labinjonska kompanija domoća folšarija pust