Počinje isplata povrata poreza

Počinje isplata povrata poreza

26.5.2015. // HRT // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Danas počinje isplata povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu, najavljeno je prošli tjedan iz Ministarstva financija i Porezne uprave.

Nakon 26. svibnja, obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijat će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda, objavili su Ministarstvo i Porezna uprava na svojim mrežnim stranicama.

Ministar financija Boris Lalovac prošli je tjedan izjavio kako Porezna uprava još nije počela isplatu preplaćenog poreza zbog tehničkih problema te da bi isplate trebale krenuti vrlo skoro.

Kako se navodi u objavi Porezne uprave, 1. siječnja 2014. uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka, zbog čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji te pravila za iskazivanje podataka.

Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu, a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-ak dana, ističu iz Porezne uprave. 

 

 

povrat poreza porez doh novac porezna uprava