Počeo jesenski upisni rok na riječkom Sveučilištu

Počeo jesenski upisni rok na riječkom Sveučilištu

1.9.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na Sveučilištu u Rijeci danas je počeo jesenski upisni rok za preddiplomske studije jer je u srpanjskome roku na to sveučilište upisano 3.839 studenata, a ostala su slobodna 652 mjesta. Od toga je slobodno 131. mjesto uz potpuno subvencioniranje, 307 uz djelomično subvencioniranje, na izvanrednim studijima 190 mjesta i 65 mjesta za studente strane državljane.

Najviše slobodnih mjesta je na Tehničkom fakultetu (165) i na Pomorskom fakultetu (157). Na Ekonomski fakultet može se upisati 75 studenata, na Filozofski 70, na Medicinski 47, a na Pravni 41 student. Slobodnih mjesta ima na Akademiji primijenjenih umjetnosti (12), na odjelima za matematiku (20), fiziku (24) i informatiku (32) te na Građevinskom fakultetu - devet mjesta.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Učiteljskom fakultetu i Odjelu za biotehnologiju sva su mjesta popunjena u srpanjskome roku.

Jesenski upisni rokovi za većinu sastavnica tog sveučilišta trajat će do 2. rujna, osim za Akademiju primijenjenih umjetnosti, na kojoj je rok do 1. rujna, te za Pravni fakultet i odjele gdje će studenti moći upisivati od 1. do 4. rujna.

Razredbeni ispiti na Akademiji primijenjenih umjetnosti održat će se 2. i 3. rujna, a na Građevinskom i Pomorskom fakultetu, te za Studij politehnike 4. rujna. Za studije na Filozofskom fakultetu održat će se 7. i 8. rujna. Ispiti za studije na Medicinskom fakultetu bit će 9. rujna, za stručne studije 10. rujna, na Pravnom fakultetu te na odjelima za matematiku i informatiku 8. rujna, a na Odjelu za fiziku 9. rujna.

Na Tehničkome i Ekonomskom fakultetu neće se održavati razredbeni ispiti.

sveučilište u rijeci fakultet slobodna mjesta jesenski upis