Počeli radovi na ribarnici, prodaja privremeno premještena u prostore s vanjske strane tržnice

Počeli radovi na ribarnici, prodaja privremeno premještena u prostore s vanjske strane tržnice

10.1.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Kako nam početak 2022. godine donosi radove na rekonstrukciji i opremanju objekta ribarnice u sklopu tržnice Labin, što se financira sredstvima Europske unije, tako smo morali ribarnicu privremeno premjestiti.

Za to je pronađeno prigodno rješenje: ribarnica će narednih dva-tri mjeseca biti u poslovnim prostorima s vanjske strane, na vrhu stepenica s istočne strane (strana gdje su parkiralište i kafići). Nekada su u tim prostorima poslovale trgovine “Vindija” i “Lukež”. – obavještavaju iz trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o Labin.

Naime, danas su započeli radovi na rekonstrukciji i opremanju labinske ribarnice za koju je, podsjetimo, u drugoj polovici prošle godine proveden postupak javne nabave i izvršen izbor najpovoljnijih ponuđača.

Poslove rekonstrukcije obavljat će tvrtka Premec j.d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.726.714,70 kuna bez PDV-a. Ugovor za opremanje potpisan je s tvrtkom Fusio d.o.o., a ugovor je vrijedan 1.116.467,00 kuna bez PDV-a. Isporuka opreme je u roku 90 dana, te će biti ugrađena čim tijek radova na rekonstrukciji to dopusti.

Danas, uvođenjem izvođača u posao i službeno započetim radovima sukladno ugovoru, isti će biti izvedeni u roku od 110 kalendarskih dana, uključujući i opremanje nove, moderne gradske ribarnice.

Za rekonstrukciju i opremanje ribarnice 1.MAJ je osigurao bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a kroz prijavu na natječaj za potpore koji je proveo FLAG “Alba”.

Ukupna vrijednost ovog EU projekta je 3.157.345,16 kuna, a bespovratna potpora pokriva 100% vrijednosti projekta.


prvimaj.hrribarnica rekontrukcija flag lagur alba