Počele pripreme RU Mladi rudar

Počele pripreme RU Mladi rudar

7.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U dosta konfuznoj atmosferi i s velikim brojem nepoznanica za jedan ozbiljan klub s pripremama za novu sezonu krenuli su i rukometaši Mladog rudara. Na prvom treningu održanom večeras, srijeda 06. kolovoza treneru Diegu Datosu i njegovom pomoćniku Ivanu Viškoviću odazvalo se samo jedanaest rukometaša. Od igrača na koje Labinjani sa sigurnošću računaju u narednoj sezoni nedostajali su: Zupičić zbog poslovnog putovanja u Italiju, Pejić je molio za mali time-out, Glavićić i Prskalo su izostali zbog poslovnih obveza. Osimić je imao hitan slučaj u obitelji, ozlijeđeni su Tursunović i Jajčević ali su bili nazočni prvoj prozivci kao i mladi Andrej Franković koji je dobio slobodno do ponedjeljka jer je imao naporne treninge s kadetskom reprezentacijom Hrvatske. Ispred klupskog vodstva početku priprema su nazočili samo neformalni sportski direktor, Adriano Šćulac i klupski tajnik, Sergio Verbanac.

ADRIANO ŠĆULAC: EVENTUALNA POJAČANJA ZA DVADESETAK DANA

Labinjani još nisu sigurni ni koju ligu će igrati naredne sezone, još manje znaju listu kontrolnih susreta a najmanje tko su im eventualna pojačanja. Čini se da će se po tom pitanju i ove godine sve prepustiti slučaju. Navodno, pregovara se sa, u dva navrata već igračem Rudara Ivicom Zupcem te Nikšom Brčićem iz Crikvenice. O tome, bez spominjanja konkretnih imena Adriano Šćulac, osoba zadužena za seniorsku momčad kaže:„Pregovaramo s dva potencijalna pojačanja. Sve će se znati za petnaest-dvadeset dana“. O mogućnosti eventualnog igranja kvalifikacija za I-B ligu Šćulac također u ovom trenutku ne zna previše:“Čekamo rasplet stečaja Metkovića, sve visi u zraku“. Jedino je sigurno da je klub napustio mladi kadetski reprezentativac Luka Stepančić koji će od jeseni nositi dres državnog prvaka Croatia osiguranja iz Zagreba.

JOŠ NEMA LISTE KONTROLNIH SUSRETA

Još se ne zna s kim će Labinjani odigrati svoj prvi službeni kontrolni susret. Poznato je samo da će naredni utorak, 12. kolovoza i petak, 15. kolovoza igrati iza „zatvorenih vrata“ s norveškim drugoligašem kojeg trenira Igor Terzić a koji se nalazi u Labinu na pripremama. Također je u najavi za kraj kolovoza kontrolni susret s jednim švicarskim klubom, ali s kojim i kada još se precizno ne zna. Sve u svemu puno je nepoznanica i neozbiljnosti u svim segmentima na početku priprema, koje obeshrabruju i ne obećava previše u narednoj sezoni.

 

Igor Dundara

 

LabinSport

RK Rudar Mladi Rudar rukomet trening Diego Datos pripreme