Počela obnova ceste Vranja - tunel Učka - Posljednja etapa projekta

Počela obnova ceste Vranja - tunel Učka - Posljednja etapa projekta

16.9.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Započela je rekonstrukcija ceste Vranja - tunel Učka u dužini od 2,2 kilometra, pa se na toj dionici promet regulira semaforima. Ta dionica državne ceste Tunel Učka - Vozilići posljednja je došla na red za obnovu.

Prema projektu Hrvatskih cesta, radnici GPP Mikić iz Omišlja trebali bi proširiti cestu, urediti rubnjake, bankine, odvodnju te postaviti tri sloja ceste: tamponski, noseći asfaltni te habajući asfaltni sloj, saznajemo od Silvane Šorić voditeljice službe pripremanja, planiranja i ugovaranja u riječkoj ispostavi HC-a.

Radovi su vrijedni oko sedam milijuna kuna, a rok za dovršetak radova je ožujak, mada investitori vjeruju da će glavnina radova biti gotova do Nove godine.

U tijeku je i sanacija lokalne ceste Lupoglav - Vranja, radovi bi trebali biti gotovi kroz nekoliko dana. Radnici Istarskih cesta saniraju i asfaltiraju kritične točke i dijelove ceste na nalog Županijske uprave za ceste, a u sklopu godišnjeg redovnog održavanja. Ova će lokalna dionica u skoroj budućnosti trebati podnijeti gusti promet kada se Istarski ipsilon na ovom potezu bude pretvarao u autocestu. (A. D.)

 

lupoglav vranja radovi na cesti tunel ucka cesta radovi kolnik obnova kolnika