Poboljšati turističku signalizaciju na Kršanćini

Poboljšati turističku signalizaciju na Kršanćini

21.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

KRŠAN -I iduće će se godine najviše uložiti u afirmaciju turističkih vrijednosti općine, istaknuto je na preksinoćnjoj skupštini kršanske Turističke zajednice. Direktorica Patricija Zanketić rekla je da se planira prihod od 528 tisuća kuna, od čega 400 tisuća od Općine. O nerazvijenosti ovdašnjeg turizma, osim skromnih sredstava, svjedoči i podatak o svega oko 15 tisuća noćenja i porastu od deset posto, pa je cilj poboljšati turističku signalizaciju na Kršanšćini.

U sklopu tog projekta, čija se treća faza dovršava iduće godine u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Općinom, u javnosti je posebno dobro odjeknulo dvojezično obilježavanje Sušnjevice i okolnih sela, u kojima žive Istrorumunji. Festival krafi, domaćeg jela i autohtonih proizvoda već je afirmirana priredba čiji je cilj, kako je istaknula i predsjednica Skupštine mr. Loreta Miškulin, razvoj ruralnog turizma, za što u podnožju Učke postoje dobri uvjeti.
Bilo je riječi i o njegovanju kulturne i povijesne baštine, kao što su glagoljaški tekstovi i reljefi, freske, drevni Kršan i Plomin, ali i prirodne ljepote i posebnosti, među kojima je i znameniti plominski zvončić.

Kršan turistička signalizacija dvojezično oglašavanje Loreta Miškulin Šušnjevica Plomin freske turizam snalaženje ponuda