Plesni studio Cool Step okitio se zlatom i srebrom na svjetskom natjecanju u Rimu

Plesni studio Cool Step okitio se zlatom i srebrom na svjetskom natjecanju u Rimu

23.5.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Članice plesnog studija Cool Step osvojile su prvo i dva druga mjesta na Mad 4 dance, svjetskom natjecanju u Rimu, održanom od 16. do 19. svibnja. Juniorke plesnog studija Cool Step prvo su mjesto osvojile s koreografijom na temu Anni musical, te drugo mjesto s koreografijom Meksikanci, dok su seniorke osvojile drugo mjesto s koreografijom Bollywood.

Autorica nagrađenih koreografija je Antea Kezmić, s time da koreografiju Bollywood uz nju potpisuje i Klara Pergolis. Naime, Plesni Studio "Cool Step" osnovan je u rujnu 2011. Godine a  djeluje na području Pule i Labina pod vodstvom Antee Kezmić i Klare Pergolis.

Danas, Cool Step ima oko stotinjak članova gdje se može primijetiti šarolikost uzrasta, djevojčice od 4 godine pa sve do punoljetnih djevojaka koje zajedno skaču, plešu i ponajviše zabavljaju se.


“Imamo mnoge suradnike. Stalno ulažemo na naše usavršavanje. Ugošćujemo razne plesne radionice i seminare, te se tako naši plesači usavršavaju učenjem od domaćih i stranih plesnih pedagoga iz Londona, Amsterdama i Münchena. Često smo sudionici raznih jazz, suvremenih i hip hop radionica gdje usavršavamo svoju tehniku, a time također i svoj stil plesa“, rekla je Antea Kezmić.

No, tu su i nastupi mladih plesačica prilikom različitih manifestacija, smotra, plesnih događanja, festivala te natjecanja u Pazinu i Buzetu. Upravo u Pazinu 2012. godine, ansambl Cool Stepa osvojio je prva i druga mjesta na županijskom natjecanju. U Buzetu na županijskom natjecanju koje se također održalo prošle godine nastupila je skupina iz Labina u uzrastu od šest do devet godina i osvojila prva i druga mjesta na što su svi članovi jako ponosni.

Na ovogodišnjem natjecanju u Pazinu koje se održalo 26. travnja djevojke su osvojile tri 2. mjesta i jedno 3. mjesto s koreografijama različitih stilova. Dvije nagrade dobile su koreografije Klare Pergolis, jedna za suvremeni ples pod nazivom “To build a home” te druga za hip hop koreografiju pod nazivom “Voodoo people”. Treću drugu nagradu dobila je koreografija Antee Kezmić u jazz danceu “Hairspray” te je koreografija Antee i Klare pod nazivom “Supermassive” osvojila 3. nagradu u kategoriji jazz dance.

Veliki međunarodni uspjeh članicama Cool Stepa na prigodnom druženju čestitao je Zoran Rajković, zamjenik gradonačelnika Grada Labina.

 

cool step ples plesni studio antea kezmić nagrada rim natjecanje