Plaće u vrtićima veće za 8%

Plaće u vrtićima veće za 8%

10.12.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svim zaposlenicima Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ od 1. siječnja iduće godine povećava  se osnovica plaće za 8%. Zaključak je to s današnjeg potpisivanja izmjena i dopuna kolektivnog ugovora u zagrebačkom sjedištu Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske.

S predsjednicom Sindikata Božicom Žilić, izmjene kolektivnog ugovora potpisali su gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić, načelnica Općine Raša Glorija Paliska te načelnica Općine Sv. Nedelja Irene Franković.

„Kako smo i naglasili nedavno kad smo započeli s kolektivnim pregovaranjem, svjesni smo svih izazova s kojima se naši djelatnici u vrtićima susreću i prioritet nam je poboljšanje uvjeta. Zasigurno jedna od važnijih stavki svakog zaposlenika, pogotovo na ovako odgovornom mjestu poput rada u vrtiću jest i njegovo osobno primanje. U protekle četiri godine, nastojimo na godišnjoj razini upravo primanja naših djelatnika povećavati sukladno mogućnostima, te smo isto i uspijevali, osim 2020. koja je bila obilježena naglim dolaskom pandemije te su sredstva usmjerena na druge stavke. Uz sve to, veseli i činjenica da je za ovakve mjere potrebno i zajedništvo s općinama Labinštine koje također sufinanciraju rad vrtića te je današnjim potpisom još jednom potvrđena zajednička želja i htijenje da nastavimo pravim putem“ – zaključio je gradonačelnik Glavičić nakon jutrošnjeg potpisivanja u sjedištu Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske.

dječji vrtić pjerina verbanac veće plaće plaće rad radni odnos