PIĆANSKI PRORAČUN 14,5 MILIJUNA KUNA - Tete iz vrtića ostale bez božićnice

PIĆANSKI PRORAČUN 14,5 MILIJUNA KUNA - Tete iz vrtića ostale bez božićnice

27.12.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

PIĆAN - Općinsko vijeće Pićna prekjuer je prihvatilo proračun za 2013. godinu u iznosu od 14,53 milijuna kuna i rebalans ovogodišnjeg proračuna na 7,65 milijuna kuna.

U sljedećoj godini planira se uprihoditi 11,29 milijuna kuna, a razliku do rashoda u iznosu od 3,24 milijuna kuna pokriti zaduživanjem. Aktualni proračun smanjen je za 14 posto na prihodovnoj i 23 posto na rashodovnoj zbog manjih kapitalnih pomoći i slabije prodaje grobnih mjesta. Na taj se način očekuje višak od 821 tisuće kuna, što će uz zaduživanje od četiri tisuće kuna eliminirati manjakod 825 tisuća prenesen iz prethodnih godina.

Djelatnicama dječjeg vrtića, čiji rad financira Općina, na trenutak se nasmiješila božićnica od dvije tisuće kuna i dar za djecu u iznosu od 500 kuna nakon što je Jasminka Slivar (NL Kristine Đurović) predložila da se od reprezentacije, za koju je ove godine iznosi predviđeno 80 tisuća kuna, oduzme 20.700 kuna. To bi bilo dovoljno za božićne darova tetama i čistačici u vrtiću, a ostalo bi po dvije tisuće kuna za kontejner za Krbune i pomoć DVD-u i MNK Švići. Predsjednik vijeća Silvan Juran i načelnik Ivan Franković, oba iz IDS-a, prihvaćali su dio o vrtiću, ali ne i ostali dio njenog prijedloga dok se ne podmire prosinački troškovi reprezentacije. Od dva prijedloga nijedan nije dobio natpolovično većinu glasova pa su djelatnice vrtića, barem za sada, ostale bez božićnica i darova premda su svi bili za to da ih dobiju.

Slično se dogodilo mještanima Tupljaka i zaseoka uz cestu Labin - Pazin u raspravi o novom proračunu kada je nositelj nezavisne liste Branko Ružić predložio da se iznos za javnu rasvjetu udvostruči na 600 tisuća kuna kako bi i njima mogla biti napokon izgrađena. To bi značilo umanjenje stavke za asfaltiranja za 300 tisuća kuna, s čime se većina ipak nije složila.

Vijećnici su dali suglasnost načelniku za stjecanje u općinsko vlasništvo pristupne ceste tvornici Rockwool i državnog zemljišta u Industrijskoj zoni.

Oboje im želi prepustiti AUDIO, agencija za upravljanje državnom imovinom. Međutim, AUDIO želi da prometnica, koja znači obvezu održavanja i troškove, bude preuzeta odmah, a datum prepuštanja zemljišta, koje donosi korist, nije precizirao. Zato su vijećnici odlučili zatražiti zemljište zajedno s cestom ili je u protivnom neće preuzeti.

R. SELAN

rockwool proračun božićnica pićan općina pićan