Pićanci slave Dan općine i blagdan svetog Roka

Pićanci slave Dan općine i blagdan svetog Roka

15.8.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Utakmicama malonogometnog i boćarskog turnira te turnirom „com-hole“ – igre na travnjaku u kojoj igrači naizmjenično bacaju vrećice ispunjene kukuruzom, gađajući rupu u drvenoj platformi na tlu, danas počinje dvodnevno obilježavanja Dana Općine Pićan i blagdana svetog Roka. Središnji događaj, svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se sutra u 19 sati. Na sjednici će se uručiti godišnje općine nagrade. Plaketu Općine dobit će Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Hrvatske vode i Istarska županija, a zbog posebnih zasluga u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata, posebice na uređenju starogradske jezgre. Zbog istih zasluga zahvale će biti uručene labinskom pogonu HEP-a, Plinari Pula, Kamenu Pazin, Hrvatskom telekomu Labin i Ministarstvu kulture, Upravi za zaštitu kulturne baštine, odnosno Konzervatorskom odjelu iz Pule. Novčanu nagradu od tri tisuće kuna dobit će učenik Nikola Benazić iz Marišćine, za osvojeno prvo mjesto na državnoj smotri učenika elektrotehnike i računarstva.  Prije svečane sjednice u 18 sati ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu Elvis Orbanić u Centru za nematarijalnu kulturu Istre održat će stručno povijesno predavanje.  

 

U 20 sati u galeriji Pićan otvorit će se izložba fotografija autorice Ane Orbanić, a predstavit će se i prvi pićanski suvenir, pićanska borša. Nakon toga na trgu će nastupiti Kršanski ljiljani i Folklorno društvo iz Pazina, a za dobru zabavu brinut će se Lidija Bačić i  Replay band.

 

Sutrašnji program počinje završnicom malonogometnog i boćarskog turnira, revijalnim nogometnim turnirom osnovnoškolaca te revijalnim malonogometnim turnirom na kojem će sudjelovati dobrovoljna vatrogasna društva Pićna, Sutivanca, Gračišća i Pazina.

 

 

pićan pučka fešta dan općine pićan rokova