PIĆAN | Za iduću predložen proračun od 16,3 milijuna

PIĆAN | Za iduću predložen proračun od 16,3 milijuna

25.11.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Općinsko vijeće Općine Pićan izglasalo je treći rebalans ovogodišnjeg proračuna s ukupnim prihodima i primicima od 17,3 milijuna kuna i rashodima od 15,7 milijuna s tim da je razlika od 1,5 milijuna kuna manjak prihoda iz prethodne godine.

Glavni razlog trećih izmjena i dopuna je povećanje dugoročnog zaduživanja za vatrogasni dom, s milijun kuna na 3 milijuna i to je jedina stavka koja se povećava na prihodovnoj strani. Paralelno s povećanjem prihoda, povećani su i rashodi za izgradnju vatrogasnog doma, s 1,5 milijuna kuna na 3,9 milijuna. Izgradnja doma planirana je 3 milijuna kuna iz kredita, 200 tisuća kuna iz donacija, 300 tisuća kuna od Istarske županije a 400 tisuća vlastitim sredstvima.

Vijećnici su potom izglasali Odluku o zaduženju Općine Pićan, kod OTP banke za 3 milijuna kuna   s rokom otplate od 8,5 godina a provest će se nakon odobrenja Vlade RH, Ministarstva financija i to za projekt izgradnje vatrogasnog doma „DVD Pićan“. Nakon rebalansa ovogodišnjeg proračuna vijećnici su prošli prvo čitanje Proračuna za 2020.-u godinu. Predložen je proračun u iznosu 16,3 milijuna kuna, ukupnih prihodi i rashodi u iznosu 16,1 milijuna s planiranim manjkom od 200 tisuća kuna. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


Branko Biočić


politika općina pićan proračun