Pićan: Posadio indijsku konoplju u vinogradu

Pićan: Posadio indijsku konoplju u vinogradu

3.8.2015. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su 31. srpnja obavili pretragu obiteljske kuće i vinograda na području općine Pićan te su u vinogradu pronašli29 komada zasađenih stabljika indijske konoplje, dok su u kući pronašli jedna stabljika indijske konoplje,  više staklenki i PVC omota s  marihuanom ukupne težine 115 grama, kutiju i PVC vrećice sa pokidanom stabljikom i sušenim listova indijske konoplje ukupne težine 950 grama, medicinsku špricu s 5 mililitara ulja kanabisa, više PVC smotuljaka sa sjemenkama kanabisa težine 9.3 grama, dva pakiranja sjemenki kanabisa te  6.1 grama hašiša i 0.9 grama speeda.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 31. srpnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a radi posjedovanja hašiša i speeda, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

indijska konoplja kazneno djelo pićan vinograd policija kanabis