Pićan: 27. - 29. srpnja - Još bogatiji Legendfest - Davor Pavuna glavni gost

Pićan:  27. - 29. srpnja - Još bogatiji Legendfest - Davor Pavuna glavni gost

26.7.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Bogat program Legendfesta i ove će godine, po sedmi put, od 27. do 29. srpnja Pićan učiniti središtem mistike, priča i legendi. U organizaciji zagrebačke udruge Val kultura i Općine Pićan, Festival narodnih priča, legenda i mitova Istre ugostit će u ovom srednjovjekovnom naselju mnoštvo umjetnika, koji će na temu ''''''''štrige, štriguni i krsnici'''''''' pričati priče, pjevati, glumiti, plesati, slikati, žonglirati, održavati radionice, jednom riječju - oživjeti Pićan.

Tri će dana svi koji navrate u Pićan na Legendfest moći od 18 sati pa sve do ponoći uživati u programu koji se nudi na 16 atraktivnih lokacija. Iako su glavna tema istarske vještice, direktor Legendfesta Ivor Zidarić ističe da je program tematski puno širi. Posjetitelji će tako moći vidjeti "vatreni show" Tatjane Nikolić, koja će žonglirajući i plešući s vatrom osvijetliti tamne pićanske ulice, a svoja žonglerska umijeća pokazat će i Trilja IV iz Zagreba.

Udruga Pusti priču iz Pule izvest će tri lutkarsko-pripovjedna programa - predstave "O vilama zlatokrilima" i "O Regoču i vili Jadranki" te pričanje priča o staroslavenskim božanstvima.

Glazbeno-vizualni spektakl "Legend from Istria" izvest će grupa iz Rijeke predvođena Deanom Černekom a.k.a. Cyborgix 4E75, koji će nam predstaviti bića iz istarskih legendi uz glazbu mističnog karaktera nadopunjenu tradicionalnim istarskim instrumentima. Treba napomenuti da će publika biti u centru zbivanja i da je to performans s elementima horora pa nije primjeren djeci. Projektom "Hvatač duhova - hvatač dugova" predstavit će se pak udruga građana Bratstvo sv. Mihovila iz Karlovca.

Elis Baćac iz Pićna kroz pričaonicu "Smo je držali da je štriga" ispričat će sve o štrigama i štrigunima u Istri; svoju pričaonicu imat će i Margareta Peršić iz Zagreba, a Maja Ćorović kazivat će neke "Drugačije priče".

RI Teatar donosi na Legendfest predstavu za djecu "Glulo i Smrlo u Štrigilandu", kao i predstavu "Pažnja!!! Bilfo i njegove comprnice!!!", a udruga Hrast iz Rovinja, koja promovira život u skladu s duhom prirode, u Pićnu će izvesti predstavu za djecu i odrasle "Priroda protiv Štrige".

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula na Legendfestu će ove godine imati čak dvije predstave: "Mistero buffo" te "Lindarski kaban".

Posjetitelji Legendfesta moći će sudjelovati i u raznim radionicama. (Maja BOLIĆ)

 

Cijeli program pogledajte ovdje

 

Radio Labin:

 O tome Ivor Zidarić iz zagrebačke Udruge Val kulture organizatora Legendfesta kaže: (ton –Ivor Zidarić). Iz bogatog trodnevnog programa u kojem će posjetitelji od petka do nedjelje moći uživati od 18 sati pa sve do pomoći Zidarić je posebno izdvojio predavanje jednog eminentnog svjetskog znanstvenika: (ton – Ivor Zidarić). Pavuna će predavanje održati u subotu u 21 sat na glavnom pićanskom trgu. Legendfest uz Udrugu Val kulture organizira Općina Pićan, a program traje do nedjelje.

 

 

legendfest pićan legende mitovi priče zabave vještice