Petra Klapčić iz OŠ V . Nazora iz Potpićna osvojila prvu nagradu na međupredmetnom natječaju „Predstavljam se svijetu"

Petra Klapčić iz OŠ V . Nazora iz Potpićna osvojila prvu nagradu na međupredmetnom natječaju „Predstavljam se svijetu"

9.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U organizaciji ProfilKletta ovog ponedjeljka 06. svibnja proglašeni su pobjednici velikog međupredmetnog likovnog natječaja „Predstavljam se svijetu“  na koji je pristiglo preko 1400 radova iz 220 škola širom Hrvatske. Najbolji radovi birali su se unutar pet kategorija: Moj-zavičaj-dizajn plakata, Lice moga razreda-zastava, Volim čitati-redizajn naslovnice, Lice vremena-portreti hrvatskih velikana te Darujem Ti-oblikovanje suvenira.

Likovni rad Petre Klapčić, učenice 1. razreda, pod mentorstvom učiteljice Gordane Fable, proglašen je najboljim u kategoriji Moj zavičaj-dizajn plakata među ukupno 204 pristigla plakata. U odabiru radova stručno-učiteljski žiri vodio se sljedećim kriterijima: poštivanjem zadatka kategorije u kojoj su radovi prijavljeni, izborom i interpretacijom teme u korelaciji s identitetom osobnim/razrednim/zavičajnim, prenošenjem vizualnog/likovnog i dizajnerskog koncepta te ideje, ovladavanjem tehničkim procesom izražavanja, prenošenjem doživljaja odabranog fenomena i kvalitetom estetskog dojma.

Naša je Petra u svojem plakatu uspješno zadovoljila sve kriterije o čemu svjedoči i osvrt na njezin rad: Dječjom jednostavnošću prikazana je posebnost zavičaja. Gradbenom crtom dočarana veličina i osebujnost našega mora, a u kombinaciji s tehnikom kolaža istaknuta njegova prostranost i plavetnilo. Kontrastom žute boje uveličana važnost života.

OŠ Vladimir Nazor Potpićan

petra klapčić likovni natječaj vizualizacija moj zavičaj gordana fable oš vladimir nazor potpićan