Petar Dundara i Mateo Dobrić iz labinske Srednje škole osvojili dva 1. mjesta na Županijskom natjecanja iz informatike

Petar Dundara i Mateo Dobrić iz labinske Srednje škole  osvojili dva 1. mjesta na Županijskom natjecanja iz informatike

6.3.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Županijsko natjecanje srednjih škola iz informatike održalo se u srijedu 3. ožujka, a domaćin je bila Gimnazija Pula.
Mateo Dobrić, učenik 4. razreda opće gimnazije sudjelovao je u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije) i ponovio prošlogodišnji uspjeh te ponovno osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentorice Laure Kokot. Mateo Dobrić ima ujedno 20. najbolji rezultat na razini Hrvatske odnosno 20. mjesto od 129 natjecatelja.


Jednako uspješan bio je i Petar Dundara, učenik 4. razreda elektrotehničkog usmjerenja koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Strukovne škole) pod vodstvom mentora Elera Diminića. Petar Dundara ima ujedno 27. najbolji rezultat na razini Hrvatske odnosno 27. mjesto od 199 natjecatelja.


Našu školu predstavljali su još i Matija Pajcur, učenik 2. razreda opće gimnazije koji je u ukupnom poretku kategorije Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije) osvojio 9. mjesto, mentorica Laura Kokot i Zoja Bošković Gobo, učenica 3. razreda opće gimnazije koja je u ukupnom poretku kategorije Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije) osvojila 10. mjesto, mentor Eler Diminić.
Valja spomenuti da već petu godinu za redom Srednja škola Mate Blažine ima prvake na Županijskom natjecanju u kategorijama Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije) i Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje – Strukovne škole).
Na županijsko natjecanje bilo je pozvano 32 učenika srednjih škola Istarske županije koji su se natjecali u tri kategorije - Digitalne kompetencije i Osnove informatike (Srednje - Gimnazije, Srednje - PM gimnazije i Srednje - Strukovne škole), Razvoj softvera i Algoritmi SŠ.
(Tekst: Eler Diminić i Laura Kokot)

ssmb.hrVezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Mateo Dobrić
srednja škola mate blažina mateo dobrić petar dundara eler diminić laura kokot