OVOGODIŠNJA BORTULJA USPJEŠNO PRIVEDENA KRAJU

OVOGODIŠNJA BORTULJA USPJEŠNO PRIVEDENA KRAJU

26.8.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Nastupom članova raškoga Radničkoga kulturno-umjetničkog društva „Rudar“, mlade pjevačice Katarine Mulavdić iz Raše te skupine Altea bend završila je sinoć u Svetom Bortulu tradicionalna Bortulja, koja se održala u organizaciji Općine Raša.

Prije glazbenoga dijela programa proglašeni su najuspješniji sudionici turnira u briškuli, kojemu se ove godine odazvalo 82 kartaša, odnosno 41 par, a podijeljena su i počasna priznanja sudionicima biciklijade.

Prvo mjesto u spomenutom turniru osvojili su Milan Miletić i Franko Višković, koji su nagrađeni pršutom i prijelaznim peharom, drugoplasirani su Rino Martinčić i Klaudio Juričić, kojima je pripao jedan sir i svakome po jedna plaketa. Treći su Tihomir Tenčić i Mauro Miletić, koji su nagrađeni s pet litara vina, a četvrti su se plasirali Sandrino Paliska i Silvano Derosi.

 

Među biciklistima priznanja su dobili Fredi Licul, kao najstariji sudionik biciklijade, Antonio Martinčić, kao najmlađi, te Antonio Lazarić kao najuporniji biciklist. Posebna nagrada, zbirka poezije „Tanac besedi“ Josipa Knapića, dodijeljena je Tonki Baša, koja je na jučerašnji dan proslavila svoj drugi rođendan.

Ovogodišnje izdanje pučke fešte koju se pamti i po marendi pod orahom starim više od dva stoljeća raški načelnik Josip Pino Knapić smatra uspješnim.

bortulja sveti bortul briškula tršete biciklijada pučka fešta mauro miletić tihomir tenčić fredi licul tonka baša pino knapić