Ovoga tjedna poligon odlazi u povijest - Grad Labin je dibio 44 nova parkirna mjesta

Ovoga tjedna poligon odlazi u povijest - Grad Labin je dibio 44 nova parkirna mjesta

7.9.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kako je i najavljeno, prostor koji se do nedavno koristio kao poligon autoškole u neposrednoj blizini labinskog Doma zdravlja, mijenja svoju namjenu.


Nakon što su dobivene sve potrebne suglasnosti na izrađeni projekt, jučer je započeto s čišćenjem površine te su zgotovljeni radovi na signalizaciji i prenamjeni prostora, odnosno označavanju novih 44 parkirnih mjesta.


Radovi uključuju skidanje postojeće signalizacije, označavanje nove sukladno projektu, a do kraja tjedna preostaje nabava i postava rampi za sprječavanje arhitektonskih barijera, tzv. taktilnih ploča za osobe s invaliditetom.


Ovim uređenjem prometa u mirovanju i dobivanjem novih parkirnih mjesta značajno će se rasteretiti dio prometa oko Doma zdravlja.


Promet parkiralištem bit će jednosmjeran kako bi se maksimalno iskoristio prostor te će s obje bočne strane biti parkirna mjesta. Širina parkirnih mjesta bit će 2,5 metara, a širina jednosmjerne prometne trake između samih parkinga s bočnih strana, 5,4 metra.


Radove na signalizaciji izvela je Signalinea d.o.o iz Rijeke, postavu taktilnih ploča izvršit će Cesta d.o.o. Pula, a procijenjena ukupna vrijednost nabave i radova je 68.000,00 kuna plus PDV te je financirana je iz Proračuna Grada Labina za 2022. godinu.

labin grad labin poligon parking parkiralište