Ovog vikenda Labinjane i njihove goste očekuje puno dobre zabave, a sve počinje u subotu tradicionalnom Petrovom

Ovog vikenda Labinjane i njihove goste očekuje puno dobre zabave, a sve počinje u subotu tradicionalnom Petrovom

27.6.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovog vikenda, u subotu i nedjelju Labin će živjeti u znaku dobre zabave, pučke tradicije i umjetnosti. Tako će dočekati i proslaviti i ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U subotu je dan za tradicionalnu pučku feštu „Petrovu 2013."  koju Grad organizira pod pokroviteljstvom Turističke zajednice.

Ovogodišnja Petrova  na glavi gradski trg u 22 sata  donosi omiljene i energične istarske goste Gustafe, Diega Zulianija  i Amaro band.

U  bogatom kulturno zabavnom programu na Titovom trgu nastupit će s početkom od 20,30  Gradski orkestar Labin, Gradske mažoretkinje,  RKUD “Rudar”  Raša, Dječji pjevački zbor Mornica i mladi labinski solisti. U 21 sat  u Malom kazalištu koncert će održati Mješoviti pjevački zbora „Giuseppina Martinuzzi“, a na šetalištu Kvarner bit će glazbeni program za sve generacije.

Špina je već tradicionalno namijenjena zabavi mladih, a na ovogodišnjoj Petrovi moći će birati i zabavu kod Amfiteatra te na Đilu.

Drugu godinu zaredom  gradska Loža domaćin je Galerije vrhunskog maslinovog ulja čije je otvorenje predviđeno u 20,00 sati. U prostoru starogradske Lože biti će prezentirana vrhunska svjetska maslinova ulja naših poznatih proizvođača:  Duilia i Bosiljke Belić, Mattea Belcija, Poljoprivredne zadruge Vodnjan „Olivis“, Bruna Flega, Sandia Chiavalona i  Williama Negria, te vina Tomaz.

 

petrova pučka fešta zabava koncert gustafi