Ovog petka Čajanka u Centru za mlade Labin

Ovog petka Čajanka u Centru za mlade Labin

11.12.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

"Čajanka" je pilot inicijativa mladih pokrenuta od strane Udruge za mlade Alfa Albona, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.


Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.Što želimo?

1. Informirati mlade od 13 do 30 godina
2. Potaknuti mlade na biranje pozitivne alternative
3. Osmisliti sa mladima različite inicijative u sklopu provođenja kvalitetnog slobodnog vremena

O čemu ćemo pričati?

1. O čaju i njegovim ljekovitim svojstvima, gdje ga ubrati i kako ga pripremiti
2. O kvalitetnom provođenju slobodnog vremena
3. O aktivnostima koje želimo provesti u sljedećoj godini

 


Što ćemo raditi?

1. Provesti vrijeme u Centru za mlade Labin u veseloj predbožićnoj atmosferi
2. Razgovarati, družiti se, učiti i informirati
3. Dijeliti iskustva i razvijati ideje

 


Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom problemu današnjice.

Hrvatski Sabor je 26. listopada 2012. godine donio Nacionalnu strategiju suzbijanja zlouporabe droga u RH u razdoblju od 2012. do 2017. godine (NN 122/2012) - glavni strateški dokument u području problematike droga. Nacionalna strategija donosi se sukladno praksi EU. To je dokument koji predstavlja okvir za djelovanje svih državnih institucija i organizacija civilnog društva na suzbijanju zlouporabe droga, prevenciji ovisnosti te pružanju pomoći ovisnicima o drogama, povremenim konzumentima droga, ali i pružanju pomoći obiteljima i društvu u cjelini na prevladavanju teškoća vezanih za zlouporabu droga. Cilj Nacionalne strategije je zaštita života i zdravlja djece i mladeži te društva u cjelini, sadrži strateške ciljeve, prioritete i mjere kojima se u stvari osigurava odgovornost za provedbu sveukupne nacionalne politike borbe protiv droga. Naglasak je na omogućavanju uspostave multidisciplinarnog, uravnoteženog i integriranog pristupa suzbijanju zlouporabe droga na nacionalnoj i lokalnoj te međunarodnoj razini s ciljem da se stanje raširenosti zlouporabe droga zadrži u okvirima tzv. društveno prihvatljivog rizika.

 

 

Program započinje u 19:00 sati na adresi Kalić 2 (Stari Grad), a predbilježiti se možete na facebook eventu: https://www.facebook.com/events/432345353583444/?fref=ts.

 

 

PR

 

 

udruga alfa albona udruga čajanka centar za mlade ovisnost borba protiv ovisnosti